INNE - FORUM
Off Festival 2011
28 stycznia 2011http://twitter.com/DJAmeryka/status/31043756392194049
-
oczywiście Fokus i Echinacea też powinny się znaleźć w poście wyżej.
Powetus (29 kwietnia 2011) -
wymieniłem akurat zagranicznych wykonawców. A ciekawe jest,że jeżeli chodzi o polski hip-hop,to Rojek ma podobny doń stosunek,co Ziółkowski (OSTR,Fisz,Afro Kolektyw i Abradab)-jakoś polskiej sceny:[niepotrzebne skreślić] a)nie ogarniają; b)nie lubią; c)nikt nie chce na taki festiwal przyjechać (w co nie wierzę) Proszę bardzo lista:Łona i Webber (nowa płyta), Ten Typ Mes (KNS), Rasmentalism (nowa płyta), VNM (DeNekstBest), W.E.N.A.(nowa płyta),Małpa,Tede (!) Tusz i Woskowy, Pezet/Małolat,Diox/Returners,Wdowa,Duże Pe.. COKOLWIEK!
no kilka postow wyzej masz przeciez wypisane, kto w ostatnim czasie wydal fajne plyty i ze w zwiazku z tym moznaby zaprosic kogos z tej grupy.
e.agent (29 kwietnia 2011) -
to co niby by miało być z hiphopu, żeby porcysowcy byli zadowoleni? łona, pezet, afrokolektyw, smarki czy jeszcze co innego? ciekaw jestem..
camel (29 kwietnia 2011) -
–anlgmt, 29/4/2011 21:19 o to to!
turas (29 kwietnia 2011) -
>Jak na razie z nowych wiadomości potwierdzona tylko Oneida. http://www.paperandironbooking.com/artists/aids-wolf/
aids wolf jeszcze (29 kwietnia 2011) -
Aha, nie żebym był niezadowolony - jest pięknie i pewnie i tak nie uda mi się zobaczyć i usłyszeć wszystkich rzeczy, którymi jestem zainteresowany. Ale czuję pewien niedosyt, bo nie ma tu dla mnie żadnego "dream coming true".
anlgmt (29 kwietnia 2011) -
Hej, odrobinę sceptycyzmu. Jak na razie z nowych wiadomości potwierdzona tylko Oneida. Może to nie jest ostateczny line-up? Nigdy nie zajmowałem się organizowaniem festiwalu, ale czy wydaje Wam się prawdopodobne, żeby na ponad 3 miesiące przed imprezą cały line-up był już gotowy?
anlgmt (29 kwietnia 2011) -
http://www.lastfm.pl/festival/1610944+OFF+Festival+2011/forum/200573/_/682415
stąd (29 kwietnia 2011) -
??skąd ta rozpiska dniowa? W ogóle fatalnie,jak można tak bardzo olać hip-hop?Przecież tyle zajebistych rzeczy wyszło ostatnimi czasy.. Curre$y,Cunninlynguists,Ghostface,Talib Kweli,Big K.R.I.T.,Wiz Khalifa,Rick Ross,Pharoahe Monch,Strong Arm Steady...Nawet jeśli nagrane przez nich płyty nie zadowalają wszystkich,to kogoś wypadałoby zaprosić.. Jak dla mnie:FOCH. [zakładając,że podane tu listy są prawdziwe)
sabaton a nie sabadon rozpiska dniowa 1 dzień main: THE CAR IS ON FIRE Janerka Warpaint Meshuggah Mogwai Low experimental: Tryp Karbido Stolik Aids Wolf Gangpol And Mit Omar Souleyman Factory Floor Oneothrix Point Never namiot: Asi i Koty Mazoleski Quintet Glasser Baaba Kulka Matthew Dear Live band Magic Kids Acctres leśna: Blindead Lstadt Dezerter Czeslaw Spiewa Tesco Value Junior Boys Jon Spencer Blues Explosion 2 dzień main: Olivki Livki Tres B Dick4Dick Fanfarlo Kury graja P.o.l.o.v.i.r.u.s. Gang Of Four Primal Scream Screamadelica Live leśna: Muariolanza Asi Mina Dry The River Polvo Neon Indian Destroyer Dam Funk And Master Blazer namiot: Kamp Kyst Male Bonding Gable Yacht How To Dress Well Kode 9 And Space Ape eksperyment: Ballady i Romanse Mikrokolektyw Molr Drammaz Barn Owl Suuns Xiu Xiu Bohren And Der Club Of Gore 3 dzień: main: Moja Adrenalina Miss Polski Kapela ze Wsi Warszawa Abradab gra Kaliber 44 Liars Deus Pubic Image Ltd leśna: Nerwo Ringo Deathstar Bielizna gra "Taniec lekkich goryli" Junip Deerhoof Ariel Pink HG Sebadoh nmiot: Lolipops BiFF Frankie And The Heartstrings Anna Calvi Twin Shadow igor Boxx Awasome Tapes From Africa eksp: DVA Paris Tetris Liturgy Oneida Konono no 1 Emeralds Hype Williams
kkk (29 kwietnia 2011) -
to chyba taki żart był z tym sebadohem, ale też nie czytelny dla mnie. natomiast fajowo, że deus, i śmiesznie (ale też fajnie), że aids wolf. nie, zaraz. przeczytałem wszystkie wpisy, "Sebadoh to nie ten szwedzki zespół od piosenki o polskich żołnierzach". w sensie, oryginalnie chodziło ten sebadon od piosenek o drugiej wojnie czy wojnach generalnie? czy coś? HAHAHAHAHAH! w takim razie żelazna nominacja do tematu o retardach wśród nas. nie no, boskie :D
em c (29 kwietnia 2011) -
123 wyjąłeś to z ust mi! A może to jednak inny Michalak, młodszy i mniej doświadczony. Swoją drogą ciekawe, czy Lou Barlow i Lou Reed są krewnymi.
HS (29 kwietnia 2011) -
jak rozumiem k.michalak, czyli sekretarz redakcji i autor recenzji w serwisie porcys nie ogarnia takiego zespolu sebadoh? nie chodzi nawet o znajomosc doglebna albumow, no ale sam fakt nie kojarzenia tej dosc znanej grupy, zwiazanej na dodatek ze scena 90s niezal rocka w usa (to chyba punkt wspolny w zainteresowaniach muzycznych calej redakcji, a popularyzacja tej 'szufladki' to jedna z przyczyn, dla ktorych porcys powstal)to dosc spore faux pas, jesli aspiruje sie do stawiania numerkow przy okladkach albumow na tej stronie. a skojarzenie sebadoh - sabaton, zabawne. troche jak moj znajomy, ktory myslal, ze muzyka indie to hinduskie przeboje.
123 (29 kwietnia 2011) -
..
camel (się źle podpisałem, bo chciałem zacytować) (29 kwietnia 2011) -
mów za siebie. ja się tam cieszę, że usłyszę kawałki Kalibra w wykonaniu jednego z współtwórców tego składu. poza tym mam nadzieję, że Rojek ogłosi jeszcze jakieś hip-hopy. Łona wydaje coś niedługo więc kto wie, może zawita na Off z Pimpsami?
-k. michalak (29 kwietnia 2011) -
a, Sebadoh to nie ten szwedzki zespół od piosenki o polskich żołnierzach, pojebało mi się, a ten gość od bloga gra sety didżejskie, zatem możliwe, luz. szkoda w takim razie, że olewają hip-hop, bo umówmy się, że Abradab nikomu nie robi.
k.michalak (29 kwietnia 2011) -
no fajnie (tzn niefajnie zważywszy na kompletny brak hip-hopu), ale Awesome Tapes From Africa to nazwa bloga, zresztą całkiem dobrego, a już Awasome to zupełnie nie wiem, co to? no i Sebadoh? rotfl
k.michalak (29 kwietnia 2011) -
POLVO widziałem dwa razy i nadal prawdopodobnie zje dla mnie całą resztę. jeśli to prawda, BOŻE SPRAW.
mja (29 kwietnia 2011) -
http://www.jagjaguwar.com/shows.php już ktoś znalazł oneidę więc RACZEJ pewna lista
heh (28 kwietnia 2011) -
http://www.jagjaguwar.com/shows.php już ktoś znalazł oneidę więc RACZEJ pewna lista
heh (28 kwietnia 2011) -
>Karbido Stolik Ciekawe... Prawda li to?
anlgmt (28 kwietnia 2011) -
>Karbido Stolik Ciekawe... Prawda li to?
anlgmt (28 kwietnia 2011) -
oneida czad, polvo love, emeralds 4life, yaht ok, ale duzo tez gowna z dupy (tres b, lolipops, miss polski - wtf??)
troche tylko sie jaram (28 kwietnia 2011) -
gość o nicku mr leak zapodał na fanpage'u offa coś takiego Aids Wolf Anna Calvi Asia i Koty Asi Mina Awasome Tapes From Africa Baaba Kulka Ballady i Romanse Barn Owl BiFF Blindead Bohren And Der Club Of Gore Dam Funk And Master Blazer Deus Dezerter Dick4Dick Emeralds Fanfarlo Frankie And The Heartstrings Gangpol And Mit Hype Williams Kamp! Karbido Stolik Konono no 1, Lolipops Magic Kids Mikrokolektyw Miss Polski Moja Adrenalina Molr Drammaz Muariolanza Nerwowe Wakacje Oneida ParisTetris Polvo Sebadoh Suuns Tres B Tryp, Yacht
jaram się (28 kwietnia 2011) -
nie będzie das racist? to chujowo.
em c (25 kwietnia 2011) -
The Sea & Cake kręcą się po Europie w terminie offowym. To samo Janelle i Electrelane. Bon Iver nowy album wydłubał i wydaje w lipcu. Strzały znikąd: FlyLo, Yo La Tengo, PJ Harvey.
Osvaldo Ardiles (25 kwietnia 2011) -
To prawda, że połowa to będą polskie kapele, ale ja liczę na jeszcze jedną, może dwie mocne rzeczy z zagranicy. Ostatnim koncertem na głównej jednego dnia byłby Primal Scream, a drugiego kto niby? PiL? Jakoś tego nie widzę.
anlgmt (24 kwietnia 2011) -
co do GBV to zacznijmy od tego, że Pollard zasadniczo nie lubi jeździć do Europy. nie miałbym nic przeciwko przyjemnemu zaskoczeniu, ale nie liczę na jego koncert w Polsce.
V79 (24 kwietnia 2011) -
das racist nie zagra, a o dam funku nic nie wiem. zdjęli info ze strony hirka, ale to jeszcze o niczym nie świadczy niby 40 wykonawców, ale pewnie połowa polskich + kilka zagranicznych kalibru gable. najwazniejsze karty imo odkryte btw słabo opłacalne muszą być te reuniony skoro ani gbv ani d-plan nie ruszyli się poza usa
wut (24 kwietnia 2011)