INNE - FORUM

Najbardziej kontrowersyjna wypowiedź o muzyce, na jaką możesz się teraz zdobyć

3 stycznia 2011

Było takie pytanie w wywiadach w Pulpie.

Zaczynam:
Madonna zostanie zapomniana w ciągu jakichś 5-10 lat po zakończeniu kariery.

Twój Stary
  • >słuchając muzyki w ogóle nie zwracam uwagi na tekst. nawet nie staram się wsłuchiwać w słowa. Też tak mam, słowa same wpadają mi w ucho razem z piosenką. Potem jest mi łatwiej nucić. W sens słów zagłębiam się bardzo rzadko.
    Twój Stary (3 stycznia 2011)
  • - momentami to niezły zespół był –PKS, 3/1/2011 22:27 Śmieszne, słuchałeś może kiedyś w całości s/t Kombi? Dziewiątkowe przecież. –pan miyagi, 3/1/2011 21:26 Pierwsza teza boleśnie prawdziwa, druga warta dyskusji ale wszyscy zignorowali :(
    mm (3 stycznia 2011)
  • kombi>papa dance
    birthday cock (3 stycznia 2011)
  • - Rihanna i Lady Gaga razem wzięte mają tyle samo dobrych piosenek co Wheatus i Liquido. Też razem wzięte. to znaczy 1 vs. 1?
    e.agent (3 stycznia 2011)
  • słuchając muzyki w ogóle nie zwracam uwagi na tekst. nawet nie staram się wsłuchiwać w słowa.
    birthday cock (3 stycznia 2011)
  • Bardzo fajny temat. W ciągu jednej minuty do głowy przyszło mi: - program III PR wyrządził w Polsce więcej szkody tzw. masowemu odbiorcy niż pożytku, kreując pewne postaci i związany z tym "dobry gust", a omijając niektóre zjawiska - gdyby wykroić 10-12 najlepszych utworów Kombi, byłaby to jedna z bardziej wymiatających płyt w historii polskiej muzyki, czyli: momentami to niezły zespół był - Rihanna i Lady Gaga razem wzięte mają tyle samo dobrych piosenek co Wheatus i Liquido. Też razem wzięte. –Mam nowy nick., 3/1/2011 21:38 Prince to być może największy boss w historii muzyki rozrywkowej.
    PKS (3 stycznia 2011)
  • bob dajlan jest spoko ale wole disturpet
    moj ziom (3 stycznia 2011)
  • tak jak skonczyl sie post rock, tak skonczyl sie tez dubstep. a drum n bassu nigdy nie bylo.
    pies lampo (3 stycznia 2011)
  • Ziomy, kontrowersyjnie ma być, a nie, że komuś się nie podoba chillwave ;) I może nie cytujmy cudzych opinii, ok? Od tego znalazłyby się chyba inne wątki.
  • potezna czesc chillwave'u nudzi mi sie szybciej niz zmywanie naczyn.
    em c (3 stycznia 2011)
  • Przede wszystkim chciałem przybić piątkę z Twoim Starym, że ciągnie w fajną stronę to forum w dobie dyskusji ile jest muzyki na forum muzycznym. A później, to już: Prince okej, ale nie aż tak.
    Mam nowy nick. (3 stycznia 2011)
  • Top10 polskich albumów 2010 w tygodniku "Polityka" (by red. Pęczak): 9. Niwea "01" tzn. inne gówienka też tam były, ale Niwea jest the best. Aha, na liście top10 świat nie ma przykładowej Robyn, o "Causers" nie wspominając, ale to pewnie wiecie. W ogóle działy muzyczne w pismach niemuzycznych to osobny generator pociechy, ale ok, rozumiem, że ktoś musi słuchać nowości, a nie ma czasu (i wiedzy, jak) szukać. Jako post scriptum polecam sprawdzić komentarze na YT pod klipami "utworów" Niwey (Niwei?)
    dj tata (3 stycznia 2011)
  • > nie zauważyłem, żeby ktoś spoza kręgów okołoborysowych miał co do tego wątpliwości To się dowiedziałem czegoś nowego o sobie, awesome! Skoro jesteśmy na forum Porcys to najbardziej kontrowersyjnie będzie chyba, gdy napiszę, że muzyka gitarowa jest fajniejsza od muzyki niegitarowej. Albo nie: Rod Stewart > The Beatles
    pan miyagi (3 stycznia 2011)
  • U2 to muzyka country
    robert leszczyński (3 stycznia 2011)
  • disintegration to tragiczny i jeden z najbardziej przecenianych albumów ever
    jd (3 stycznia 2011)
  • the beatles mieli zły wpływ na muzykę inaczej: muzyka bez beatlesów byłaby fajniejsza
    żuki (3 stycznia 2011)
  • a to forum jest siedziba tego kregu, wiec kontrowersje wzbudzone. zaraz ktos przyjdzie i sie oburzy. juz za minutke.
  • "causers of this NIE JEST niczym genialnym" nie zauważyłem, żeby ktoś spoza kręgów okołoborysowych miał co do tego wątpliwości
    krzesło (3 stycznia 2011)
  • w sumie to ja się poprawię - nie nagra już lepszej płyty.
    dzieciak (3 stycznia 2011)
  • ja cały czas uważam, że radiohead to przeraźliwe nudy.
    k (3 stycznia 2011)
  • causers of this NIE JEST niczym genialnym. a byly wokal wiadomo ktorego zespolu brzmi pedalsko.
  • Ale mi nie chodzi o szokowanie dla samego szokowania, tylko czyjąś rzeczywistą opinię. Żadnych zawodów.
  • Beatles i Beach Boys NIGDY nie nagrali piosenki powyżej 3.0
    pobij to (3 stycznia 2011)
  • : "żadna z kapel popularnych w latach 2001-2010 nie nagra już dobrej płyty"
    dzieciak (3 stycznia 2011)
  • borys nie umie śpiewać?
    solow cykl kondratiewa (3 stycznia 2011)
  • loveless to tylko szum
    609753460987560 (3 stycznia 2011)
  • lubie lady gage
    w sumie to malo kntrowersyjne (3 stycznia 2011)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)