INNE - FORUM
podsumowanie dekady
15 sierpnia 2010kiedy startujecie?
-
wysokie miejsca Kalibra z 3:44 to obok Lecha i podbicia legitymacji najfajniejsze z dzisiejszych zaskoczeń dla mnie.
rojal (4 listopada 2010) -
bida z nędzą te polskie single, naprawde nic ciekawego przez te 10 lat nie powstało?
english man in poznan (4 listopada 2010) -
jeśli nie będzie tego: http://www.youtube.com/watch?v=p3LaaYNuFfA to jesteście lamy
łh aka poliszmnie (4 listopada 2010) -
no właśnie, strasznie nisko to ckod. uważaj to przecież czołówka. i piona za "na kolana"!
k (4 listopada 2010) -
Z gitarowego podwórka, to szkoda trochę, że single ckod tak nisko i pewnie nic już nie będzie bo przecież generacja nic, jest chyba najsłabszą piosenką z debiutu, a z pozostałych płyt singlowo dać radę mogą jeszcze spaliny i bal sobowtórów, które swoją drogą są dużo słabsze od piosenek NIE MÓWIĄC JUŻ o butelkach i uważaj. Fajnie by było jakby na liście udało się wbić państwom miastom much. Ciekawe czy będzie hey girl renton, bo to w sumie jak dla mnie taki mały hymn i jeden jedyny strzał w bardzo wysokie rejony dla tego zespołu (jak dla mnie rejony dla much nie osiągalne na notorycznych a niewiele ustępujące najlepszym momentom terroromansu np.) Jest trochę dziwnych typów właśnie blog 27 przed uważaj, czy nawet piosenki o miłości przed uważaj. wysoka pozycja pei. kuriozalne 67 miejsce. Generalnie jest dobrze.
Klocki_Cobi (4 listopada 2010) -
widzę PFKę w pierwszej piątce. choć jeśli piosenki o miłujcie, zostały oddelegowane na syberię, to już nie wiem co jest 'największym polskim hitem'.
e-smith (4 listopada 2010) -
Aha, pomysł z tak obszernym omówieniem polskiej muzyki <piona>
Twój Stary (4 listopada 2010) -
Parę uwag: 1. Coś podobnego o Johnie Mausie czytałem ostatnio w jakiejś recenzji/playliście - dobrze pamiętam? (to żaden zarzut, serio) 2. "Na kolana" - ??? 3. Przypomnieliście mi o "Mój Rap, Moja Rzeczywistość", fajnie ("dziecku nie wytłumaczysz/dlaczego nie ma co/do garnka włożyć, jarzysz?/kurwa, jarzysz?") 4. "Uważaj" bardzo nisko. To był przecie strzał znikąd, chyba, że o czymś nie wiem 5. Praca za darmo, a brak terminowości - nie widzę związku, sorry. Zresztą to wy podaliście terminarz, jak to ktoś już chyba tu zauważył.
Twój Stary (4 listopada 2010) -
lol, że też 3 najgorsze (no dobra, wymęczone) numery pogodna są wspominane przy spierdalaczu (z perspektywy kogoś, kto pogodno lubi ;) )
pogodniarz (4 listopada 2010) -
10 Sekund
szczur (4 listopada 2010) -
Proste, że na pierwszym Najważniejszy dzień z Galanterii. Przecież to taki Kid A polskich singli 00-09.
glootech (4 listopada 2010) -
Nie strasz, że "Chłopiec z plasteliny" wejdzie na listę...
koniu (4 listopada 2010) -
boję sie zasnąć, boję się wrócić do domu na 53 trochę moim zdaniem za nisko.. ja wiem, że ścianka nigdy zespołem singlowym nie była (i słusznie) i że jestem ich fanbojem, ale ten numer to rzecz absolutnie unikatowa (w sumie tak jak pisze Łukasz). pomijam też, że pan planeta to mój polski album dekady nr 2, ale no ten numer chociaż w dwudziestce być powinien (mam nadzieję, że widzimy się tam w takim razie z iris sleeps under the snow) trochę za nisko też "uważaj" (niżej od blog 27, kasi cerekwickiej) i "piosenki o miłości" ckod. przecież to wszystko są rzeczy na pierwszą pięćdziesiątkę przynajmniej! i tak się cieszę, że nie było jeszcze marczella. *runda błyskawiczna* pierwsze miejsce chłopiec z plasteliny, dziękuje za uznanie
turas (4 listopada 2010) -
hahahahah, dyskusja 'jest 00:18 a podsumowania nie ma, porcys oddawaj moje sto milionów".
em c (4 listopada 2010) -
ja nie czaję o co chodzi, że 100 polskich i 100 zagranicznych, skąd ten rodzimy revival? ale jak już 100 to jednak calvados powinien być w środku, a nie kasia cerewkicka, nikt tego nigdy nie słuchał ;/ cudzoziemka w raju kobiet chujowo nisko, tak samo butelki z benzyną. za to fajnie że jest spierdalacz- byłem pewny, że panuje ogólny diss na te płytę.
r (4 listopada 2010) -
:|
rojal (4 listopada 2010) -
cos wam sie chyba zjebało bo jak klika się 3 ostatnie zakresy miejsc to wyświetlają sie te od 100-do ilustam w polskich singlach
technik (4 listopada 2010) -
nie no, ale zamknijcie już to forum. "wszyscy" i tak są na twitterze, a takich "serwis mocno nie wyrabia" można po prostu nie śledzić. i nie to, że jestem specjalnie aktywnym użytkownikiem forum, czy twittera, ale bez przesady.
berg (4 listopada 2010) -
Mi się podobała grafika z podsumowania 2006, w szczególności ten uroczy obrazek z meczem tenisowym. A lista demo całkiem mocarna, czekam z niecierpliwością na resztę. Mam nadzieję, że z powodu tej obsuwy nie przesuwamy się z harmonogramem o jeden dzień (tzn. kolejna część rankingu też dziś się pojawi?)
glootech (4 listopada 2010) -
ale dizajnersko to porcys jest sto lat świetlnych za innymi serwisami, pomyślcie nad tym...
hum (4 listopada 2010) -
I tak, przy tak mocnym wkładzie pracy i kreatywności trochę jednak żadne "lol" przy tym, że "za darmo" ;)
gawroński (4 listopada 2010) -
W tym roku nie poszliśmy na porcys-wakacje, updejty były pięć razy tygodniowo prawie cały czas, a na boku przygotowaliśmy "tak sobie" 500 tekstów o muzyce z całej dekady, więc pieprzenie "uuu, porcys się obija" i inne wypowiedzi w tym tonie świadczą wyraźnie albo o oderwaniu od rzeczywistości albo o zaawansowanym stadium kretynizmu.
gawroński (4 listopada 2010) -
–awesome ninja, 4/11/2010 00:48 1. o, rzeczywiście 2. no wiemy, ale obecnie jest to kwestia godzin. nie miesięcy "a usprawiedliwienie ze nikt hajsu za to nie dostaje = lol " - nie "lol", tylko sensowne ** (te moje "czasowe opóźnienia" niezgrabne. hmm) ** porcys pedały
twitter.com/siedemnastka (4 listopada 2010) -
ej moze po prostu wrzucajcie te listy w dzien a nie w nocy co a usprawiedliwienie ze nikt hajsu za to nie dostaje = lol mozna bylo nie ustalac terminarzu czy cos
. (4 listopada 2010) -
true true, chociaz wczesniej przez 20 minut modyfikowalem cyferki (to sie nazywa oddanie)
aka wreszcie (4 listopada 2010) -
1 - nie modyfikacja cyferek tylko link w 'inne' 2 - miało być w sierpniu
awesome ninja (4 listopada 2010) -
chryste ludzie. 1. lista nawet nie została jeszcze oficjalnie zalinkowana na głównej stronie. link, na który wchodzicie jest wynikiem sprytnej modyfikacji cyferek w wykonaniu użytkownika "wreszcie" 2. trzeba czytać porcysa od wczoraj żeby się dziwić czasowym opóźnieniom. nie mówimy tutaj o miesiącach, tylko o godzinach, więc nie przynudzajcie
twitter.com/siedemnastka (4 listopada 2010) -
tak to diss na forumowiczow
chick (4 listopada 2010) -
ta demo lista to jest jakiś zert?
jakub (4 listopada 2010) -
zatrzymało się na 81, ale gołym okiem widać ze hh i pop w Polsce rządzi
chick (4 listopada 2010)