INNE - FORUM

podsumowanie dekady

15 sierpnia 2010

kiedy startujecie?

osiemnastka
  • Lista singli PL-nie mam pytań-jest zabawnie
    Jaksy (5 listopada 2010)
  • Jestem dumny z pierwszego miejsca :)
    gawroński (5 listopada 2010)
  • a Skarb?? nic z LV? cukier w kostkach w top 10? ktos słucha tego poza znajomymi zespołu? nic z Sushi?
    r (5 listopada 2010)
  • ju jest.
    zelda (5 listopada 2010)
  • Ktoś zauważył że już wisi ?
    GM (5 listopada 2010)
  • mała chinka w top 20 czy top 10?
    r (5 listopada 2010)
  • Serio uważacie, że Something Like Elvis to zespół singlowy?
    gawroński (5 listopada 2010)
  • ej, a nerwowe wakacje też wyrzuciliście z głosowania? bo jeżeli nie, a oli nie będzie w dwudziestce, to będzie absolutna tragedia
    V79 (5 listopada 2010)
  • mmmkay...
    r (5 listopada 2010)
  • Czyms trzeba bylo wypelnic polowe miejsc ...
    ja (5 listopada 2010)
  • zajebisty jest
    V79 (5 listopada 2010)
  • srsly, o co chodzi z tym hip hopem?
    r (5 listopada 2010)
  • Naturalnie, że zostali.
    koniu (5 listopada 2010)
  • oczywiscie ze grammatik nie bedzie. predzej kolejny eldo z 27 ,ktora wszyscy tu wielbia
    kkkk (5 listopada 2010)
  • mam przeczucie, że wszyscy oczekujący singli lv mogą się nieprzyjemnie zdziwić, ale pożyjemy, zobaczymy. podobnie grammatik jakoś średnio mi pasuje do porcysowego top 20 ciekawe, czy cukier w kostkach zaliczony był do poprzedniej dekady? jeśli tak, to mamy chyba mocnego kandydata do dziesiątki z "carsami" (btw - utrzymywanie durnego filtra na nazwę tego zespołu w 2010 chyba ma średni sens?) trudno trochę powiedzieć, z jednej strony wiadomo - miniskirt czy (zwłaszcza) cant cook to byliby murowani kandydaci do top 20, ale pewnie "carsi" zostali wyłączeni z głosowania (for better or worse)
    V79 (5 listopada 2010)
  • harfa traw już była.
    zelda (5 listopada 2010)
  • brak SLE (chyba że to będzie 20-tka) vs. Na kolana KASA vs. nisko CKOD Hemp Gru vs. brak carsów (chyba że będą w pierwszej 20tce, albo idzie o cenzurę) patrząc ze swojego punktu widzenia, na te 20 utworów, to powinny być: 3 muchy (najw dzień, zapach wrzątku, miasto) 3 pfk (ja to ja, jestem bogiem, chwile ulotne) 2 lv (cokolwiek z postawieniem na chłopca) 2 carsi (cranks, who cares) 2 ścianka (iris, harfa traw) do tego afro kolektyw (gramy dalej), ostr, eldo/grammatik. boję się, że SLE nie będzie w takim wypadku i zaskoczy mnie ta lista w calości negatywnie (jedno pogodbo, brak wspominki o starych singers/ewie braun/bratach z rakemna etd. wyjdźcie już tych blokowisk i pizzerii i przywdziejcie znowu koszulki zeppsów.
    oczekujący (5 listopada 2010)
  • sie nie smiac, bo stachursy ma spore szanse przegladajac dotychczasowe zestawienie
    english man in poznan (5 listopada 2010)
  • @grossvan No płacze czy nie płacze, ale Ty serio myślisz, że te wszystkie single są lepsze od Uważaj?
    Klocki_Cobi (5 listopada 2010)
  • I tak wygra Stachursky i Dosko.
    sl (5 listopada 2010)
  • link do 'feel me' plastic odsyła w to samo miejsce (czyli z pewnością nie do utworu).
    zelda (5 listopada 2010)
  • W kwestii Pl.otek i Sweet Noise, to co kolesie, ktorzy grali kiedys w SN, robili to - jesli wierzyc RYM - jeszcze przed wydaniem "Konca wieku" (czyli glownie w pierwszej polowie lat 90). Podejrzewam, ze zadni z nich "metale". Nie przesadzajmy z tym zaskoczeniem, popieram w tej kwestii PK.
    kidej (5 listopada 2010)
  • No rapsow zdecydowanie za dużo, czasem nie wiem czy to podsumowanie porcys czy qlturyrapu
    ja (5 listopada 2010)
  • dajcie juz spokój z tymi płaczami, ze ckod za nisko.
    grossvan (5 listopada 2010)
  • jest spoko ale: brak SLE jak do tej pory za duzo rapsów i smarka za mało homosapiens ckod za nisko lenny valentino, ale spoko, wiem ze bedzie na pierwszym w liscie polskich płyt ale, no panowie, ziemia sie trzęsie
    waka waka (5 listopada 2010)
  • ee, jak dla mnie zdecydowanie U ciebie w gminie > Ateeeeny, ale płakał nie będę, super, że epka ma reprezentację tak wysoko na liście
    V79 (4 listopada 2010)
  • "eeema" (via MC Żary) http://twitter.com/search?q=%23dekadaporcys - tutaj pewnego skomentuję wszystkie polskie piosenki i albumy z podsumowania porcys. po co? nie wiem.
    PK (4 listopada 2010)
  • a i ten, fajnie tak sobie przypomnieć w wieku 19 lat rzeczy, którymi jarało się (często nieświadomie jeszcze) przez całe lata zerowe.
    rojal (4 listopada 2010)
  • mogliście dać "ekstramocne" muzyki końca lata gdzieś nisko
    lu_kii (4 listopada 2010)
  • sameee hip-hopy, faktycznie marno z tą naszą muzyką w ostatnim dziesięcioleciu
    czop (4 listopada 2010)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)