INNE - FORUM

podsumowanie dekady

15 sierpnia 2010

kiedy startujecie?

osiemnastka
  • gdzie paktofonika?
    bigos (5 listopada 2010)
  • ramona jest, ale nie ma żadnej piosenki z ramony 2. jak może nie być skarbu? zwlaszcza, że później był zajebisty megablast remix. w aucie, patrini- fakt. @ gawroński dość chujowy argument. jak recenzje będą słabe, to też poradzisz, żebyśmy se napisali lepsze? lubimy porcysa, chcemy, żeby był fajny, stąd narzekamy.
    r (5 listopada 2010)
  • lidl jest tani, a porcys jest śmieszny
    stefans (5 listopada 2010)
  • Ale serio, ja nie kumam czemu tak wpadacie w przerażenie, że nie ma waszego ulubionego kawałka. Zróbcie sobie własną listę i sobie go wstawcie, popatrzcie w zachwycie, przetrzyjcie ściereczką i wypucujcie na połysk czy coś, ja nie wiem - to takie straszne, że nie faworyta? Nikt Was nie nawala linijką po dłoniach póki nie przyswoicie sobie tej kolejności, nikt wam jej nie każe akceptować, więc nie rozumiem tego ogromnego bólu w odbiorze. Ja dzięki tej liście poznałem parę fajnych kawałków i się z tego powodu cieszę.
    gawroński (5 listopada 2010)
  • kurwa, wiara jak przeżywa, że nie dali ich piosenki.
    jajko (5 listopada 2010)
  • a nie, chyba nie, nie umiem liczyć do trzech :)
  • poczekam, aż Kowal podgoni na twitterze, bo zupełnie mi się tego czytać nie chce. myślałem, że się znamy? nie mówię cześć żeby nie było.
    ja2 (5 listopada 2010)
  • (Ramona ma przynajmniej trzy)
  • xp ha, też mnie dobija ten moment w kawałku ramona rey ma 2 kawałki w zestawieniu, chyba nie wszyscy dostrzegli (?)
    V79 (5 listopada 2010)
  • No okej, właśnie, masz rację, pełno numerów, które spokojnie mogłyby opuścić te listę na rzecz Ramony, a co ze Skinny Patrini? Switch off, przykładowo? No nie wierzę, że nic się nie znajdzie dla nich od 1-100, jestem niezadowolony.
    mati (5 listopada 2010)
  • Żebym został dobrze zrozumiany - lubię Władka i nie wyobrażam sobie udanej imprezy bez 'Zbyszka', no ale ta lista ma przecież 100 pozycji! Zamiast dawać 2x Władka i, powiedzmy, 5x Muchy (dzięki Twój Stary) można by wspomnieć o 'W Aucie' i wielu, wielu innych kawałkach. Rekomendacje zdecydowanie ciekawsze, btw.
    HS (5 listopada 2010)
  • Każdy ponad każdym nie ma prawa, ponieważ konduktorzy raczej sprawdzają toalety, a na trasie Lublin-Warszawa jeżdżą starsze wagony, z otwartym obiegiem WC (w większości, są też pewnie modernizacje, ale nie wszystko, przecież). Jak się o czymś pisze, to trzeba pomyśleć, żeby historia była wiarygodna.
    Szop (5 listopada 2010)
  • władek > w aucie (w kwestii sokoła, to tak po cichu liczyłem na każdy ponad każdym, no ale)
    V79 (5 listopada 2010)
  • 4xObrońcy Hardkoru, Władek, "Mała Chinka", Czosnek, 3xCKOD, 3xPlastic, 5xMuchy, 3xSmarki Smark(+2), 4xAfro Kolektyw, 5xReni Jusis, Seba Raver, 4xPezet
    Twój Stary (5 listopada 2010)
  • KURWA (UPUST EMOCJI) ja się pytam gdzie jest SKARB I OBIETNICA RAMONY REY? TO JEST KPINA. jakiegoś władka dali, a najlepszej piosenki pop polskiej-nie.!
    mati (5 listopada 2010)
  • no, śmieszne w chuj to zestawienie, ale też trzeba mieć jaja żeby czikulinkę w ogóle brać pod uwagę na jakiejkolwiek liście. albo to gówno władek i jeszcze parę innych dzieł. dziwne.
    paj (5 listopada 2010)
  • Zostawmy już te absencje Ścianek i innych Cieślaków. Mnie z kolei dziwi brak (czyżbym coś przeoczył?), w tej całej lawinie hip-hopu oraz Władków, 'W Aucie' Sokoła i spółki. Przecież to był absolutny hit 2008r., helloo.
    HS (5 listopada 2010)
  • przecież to jest jakaś ściema, nie ma Lenny Valentino, Ścianki etc. a są jakieś jajcarskie gówienka, których nikt nawet na myspace nie słucha Tylko po co takie jaja robić - nie wiem.
    pfff (5 listopada 2010)
  • zaskoczył mnie brak irisa, powiem szczerze, poza tym wiele zastrzeżeń nie mam, władek jest nadreprezentowany imo, nie dałbym też bomby atomowej aż tak wysoko a chinka była do przewidzenia, przecież wygrała tu onegdaj ranking najlepszych goodshitów
    V79 (5 listopada 2010)
  • Podsumowanie 2010-2019, miejsce pierwsze: "Cztery szlachetne prawdy".
    glootech (5 listopada 2010)
  • poprawcie link pod "Małą Chinką Cikulinką". obecnie przenosi do jakiegoś załamującego syfu
    twitter.com/siedemnastka (5 listopada 2010)
  • dobrze ze galvin paris "wydal" w 2010
    kkkkk (5 listopada 2010)
  • właśnie, jeszcze ONI są normalni ;(
    r (5 listopada 2010)
  • Dobra, można teraz ułożyć "prawdziwą" listę, albo zastanowić się - co ONI mieli na myśli?
    Szop (5 listopada 2010)
  • chinka akurat jest tam gdzie powinna, ale wtf z władkiem? to jest tak maksymalnie nieśmieszne i niepotrzebne. ostateczny rezultat dowodzi tylko temu, że top 100 polskich singli to był z chuja pomysł i na razie całe podsumowanie zapowiada się na hot mess.
    r (5 listopada 2010)
  • za duzo rzeczy sie powtarza tych samych wykonawcow to raz, a dwa to jesli SLE nie jest zespolem singlowym to tak samo nie sa zgrywy puszczane do internetu. ogolnie sie bardzo zawiodlem ta lista ale to chyba zrozumiale ze jesli przez dziesiec lat jakos tam polska muzyke omijacie to podsumownaie wam nie wyjdzie. To tak jakby blog We Are From Poland zrobil liste najlepszych 100 singli krajow bylego zwiazku radzieckiego wiec chowam rozzalenie do kieszeni
    moh (5 listopada 2010)
  • lol, ktoś tu sobie jaja robi - chinka czikulinka, brak ścianki etc. WTF? Prima Aprilis???
    lololol (5 listopada 2010)
  • ale, ze wladek - seriously?? nie ogarniam polowy typow z pierwszej dwudziestki. dalbym sobie reke uciac, ze kilka innych rzeczy znajdzie sie w top 20 i nie mialbym teraz reki.
    gordon (5 listopada 2010)
  • :) poza tym iris we wszystkich 3 wersjach i dla mnie jeszcze 50 tysięcy 881, ale się nie upieram.
    r (5 listopada 2010)
  • Dobra koniec żartów kiedy prawdziwa lista ?
    ... (5 listopada 2010)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)