INNE - FORUM

podsumowanie dekady

15 sierpnia 2010

kiedy startujecie?

osiemnastka
  • Gigantyczna przewaga komercyjnego popu Porównajcie z listą 2000-2004!); jest ok; ciekawe czy/na którym będzie "Take Me Out" i inne indie(?)-hity ("seven days in sunny june"? "music sounds better with you"?)
    Twój Stary (11 listopada 2010)
  • http://www.porcys.com/Others.aspx?id=283&p=6
    FTR (11 listopada 2010)
  • Jak na liście singli nie będzie "What You Waiting For?", to ja nie rozumiem.
    Qfwfq (11 listopada 2010)
  • oj w takim sensie, że chyba mogę sobie pomarzyć o Arielach, chociaż kiedyś Łachecki przebąkiwał coś o Gray Sunset u niego, więc mam nadzieję na niespodziankę. Kid A druga dziesiatka płyt tak przy okazji.
    rojal (11 listopada 2010)
  • "Don't it always seem to go, that you don't know what you've got, till it's gone?" - Norah Jones o Pawle Nowotarskim
    szczur (11 listopada 2010)
  • –rojal, 11/11/2010 10:14 w pierwszej dziesiątce ma być całe Kid A
    eeee (11 listopada 2010)
  • propsy za Too Young, szkoda że sam pop :(
    rojal (11 listopada 2010)
  • a mnie się wydaje (być może w wątku ktoś to poruszył, umknęło mi kilka postów), że osobne listy dla Polski i dla Świata sprawiają, że może się wydawać, że albo polska muza nie dorównuje muzie na świecie, albo na odwrót. dużo lepsza była by lista, która pokazywałaby gdzie zdaniem redaktorów znajduje się światowa muza na tle polskiej, lub na odwrót. c'nie?
    dzieciak (11 listopada 2010)
  • ej, kurwa, ale dobre single światowe lecą. normalnie się jaram każdym miejscem kolejnym, a nieliczne nieznane tracki tylko to podbijają. propsy, trzymajcie poziom!
    rozkmiń obczaj (11 listopada 2010)
  • Keine Grenzen jakby nie patrzeć 7. miejsce Miejsca blue cafe możemy się tylko się domyslać (choć bc jak dla mnie oczywiscie lepsze nic ich troje)
    IV Kampus UJ (11 listopada 2010)
  • Ciekawe, czy Asereje w top 10
    Szop (11 listopada 2010)
  • he,
    he (11 listopada 2010)
  • u mnie się jakoś otarło. w ogóle nie wiem, czemu wysłałem 60 singli, potem większość odrzuconych i tak weszła.
    kamil (10 listopada 2010)
  • btw przypomniał mi się jeden singiel, którego brak na listach dekady (nawet na listach indywidualnych) lekko mnie zasmucił - 'you may be in love' blue cafe. ja wiem, że głos okupniak może wkurwiać, ale sama piosenka przecież jest świetna (wybuchowy refren z tymi dęciakami? come on), jedna z najlepszych eurowizyjnych. powinno być nam wstyd, że przegrała wówczas z pieprzonym 'keine grenzen'
    V79 (10 listopada 2010)
  • http://www.porcys.com/Others.aspx?id=283&p=3
    zelda (10 listopada 2010)
  • ^ czytaj ze zrozumieniem itd
    kkk (10 listopada 2010)
  • kurwa znam 3 płyty na 50 rekomendowanych płyt dekady... pffff – Josa, 10/11/2010 15:31 Nienajlepiej to świadczy o Twoim osłuchaniu... Jeśli ktokolwiek kojarzy mniej, niż 10 płyt z tego zestawienia naprawdę kiepsko słucha polskiej muzyki (pomijam wygrzebane w internecie tragikomiczne, a czasem rzeczywiście śmieszne twory w stylu MC Terminator)
    Bro (10 listopada 2010)
  • Tak swoją drogą, to cieszę się, że Borys wyjaśnił, że nie ma obsuw w publikowaniu rankingu. W przeciwnym razie wkurwiałbym się, że coś miało wisieć 9 listopada, a jest 10 listopada i nadal tego nie ma. Ale skoro wyjaśniliśmy sobie, że obsuw nie ma, to piąteczka! <klap>
    glootech (10 listopada 2010)
  • >to są najlepsze płyty dekady wg was? >popierdoliło was do reszty, albo hipstersnobizm zjadł wam >mózgi.. >kurwa znam 3 płyty na 50 rekomendowanych płyt dekady... pffff > >–Josa, 10/11/2010 15:31 przecież ciole, że się tak brzydko wyrażę, w rekomendacjach o to przecież chodzi. panowie redaktorzy rekomendują płyty nieznane szerzej nam, tzn tym, którzy nie siedzą 24h/dobę na myspace i rym, po to abyśmy my mogli się również nimi cieszyć.
    dzieciak (10 listopada 2010)
  • to są najlepsze płyty dekady wg was? popierdoliło was do reszty, albo hipstersnobizm zjadł wam mózgi.. kurwa znam 3 płyty na 50 rekomendowanych płyt dekady... pffff
    Josa (10 listopada 2010)
  • w chuj gęsto będzie na tej liście, żałuję z góry że 'hands around my throat' się nie zmieści
    r (10 listopada 2010)
  • (użytkownicy spotify) moje playlisty są 'collaborative',więc każdy kto sobie kliknie na moją playlistę, może dodawać nowe utwory - więc jeżeli czegoś na niej nie ma, a powinno być - to poprosiłbym o dodanie. dziękuję.
  • ale jesteście nudni z tymi rozbojami i skandalami.
    rozkmiń obczaj (10 listopada 2010)
  • fazowa lista singli; szkoda, że nie dwieście.
    szczur (10 listopada 2010)
  • Ale naprawdę, brak "Alchemii" Pink Freuda na liście to rozbój...
    Masło (10 listopada 2010)
  • http://open.spotify.com/user/dzieciak/playlist/5w97gjh0lws67ZcxNSODHt lista 100 singli świat - będę sukcesywnie dorzucać.
  • Sklonujcie Prezesa Honorowego, bo przez jego asocjacje Wasza lista jest niekompletna.
    Bro (10 listopada 2010)
  • "Łoskot, KZWW, SSP, Baabę i Kristen ceni się Reni Jusis, Jazzpospolitą i Muchy" no bo to lepsza muzyka, nie? :) –rojal, 9/11/2010 16:31 To zależy tylko i wyłącznie od Twojego gustu. Polemizowałbym, ale nie chcę nikomu niczego narzucać. jazzpospolita chyba nie–kkkkk, 9/11/2010 16:34 Akurat Jazzpospolita z tego zestawu wydaje się najciekawsza i, o ile nie dadzą się zagłaskać przez krytyków i dziennikarzy, mogą sporo osiągnąć - nie tylko, jeśli chodzi o popularność, ale i nowe idee muzyczne. Na Porcys bardziej, niż Łoskot, KZWW, SSP, Baabę i Kristen ceni się Reni Jusis, Jazzpospolitą i Muchy. Nie widzę problemu z tym stwierdzeniem, jest prawdziwe–koniu, 9/11/2010 18:56 Również nie widzę problemu z tym stwierdzeniem. Każdy ma swój gust, nie ma o co kopii kruszyć, ale dobrze, że ktoś z redakcji powiedział to wprost.
    Bro (10 listopada 2010)
  • no i tak sobie czytam te podsumowania polskich singli i płyt i myślę, no dobra, podedukuję się trochę i posłucham tych genialnych muchów, pezetów, władków, smarków, tej całej reni, co zawsze była dla mnie raczej symbolem wiochy, i zobaczę, może to faktycznie jest takie zajebiste, a ja przegapiłem dziesięć lat rewelacyjnej muzyki polskiej? więc wchodzę na te linki, słucham chwilę i, o w mordę, ale gówno. muchy? really? to jest ten super zespół? czyli jednak nie jestem stąd. –mejnstrim, 9/11/2010 22:48 Nie jesteś w tych odczuciach osamotniony(to są te super zespoły?), zwróć jednak uwagę na wykonawców takich jak: Ścianka, Lenny Valentino, Afrokolektyw, Drivealone, Cool Kids Of Death, Afro Kolektyw, Kobiety, Paktofonika, Kaliber 44, Something like Elvis, Kury, Skapel, Noon, Pleq, Fisz i Emade jako Tworzywo Sztuczne, Band of Endless Noise, Kings of Caramel, Tymański and Transistors, Ewa Braun, Maciej Obara, Leszek Możdżer, Świetliki, Starzy Singers, Homo Sapiens, Levity, Jacaszek, Tymański Yass Ensemble, Woody Alien, Contemporary Noise Quintet, Smolik, Mazzoll - jeśli ich nie znasz, faktycznie coś Ci umknęło, - jeśli niespecjalnie trawisz polski rap i pop, wymienieni powinni Ci się spodobać - powyżej wymienieni pokazują, że lista Porcys nie jest taka zła, choć zboczenia popowo-hiphopowo-jajcarskie przesłaniają to, co wartościowe w tym zestawieniu
    Bro (10 listopada 2010)
  • Nie chcę być zrozumiany źle, ale szok to by był gdybym znalazł "swoje" WWO czy Płomienia w zestawieniu. –Łachecki, 9/11/2010 21:29 e no, serio? W takim razie szkoda, że nic WWO nie weszło.
    rojal (10 listopada 2010)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)