INNE - FORUM

Kolorofon w Plebanii

19 maja 2010

http://www.youtube.com/watch?v=zDnkPdI0_hU

Nie za bardzo wiem, co powiedzieć. Nagły śmiech przeradza się w zaprzeczanie, potem we wkurwienie. Wciąż się dzieje życia cud.

Sajmon
  • nie o niezal chodzi, a o kulturę niezależną. jeden z drugim pisze głupoty i jeszcze jakiś nieobyty w świecie czytelnik tego forum pomyśli, że Muchy czy Kolorofon mają cokolwiek wspólnego z kulturą niezależną. niezależne było/jest sonic youth, fugazi, wire, velvet underground, ścianka, ewa braun, something like elvis, kristen, plum, woody alien czy melvins. muchy, kolorofon, olik to pop grany na gitarach, perkusji i klawiszach.
    niezalu nie żal (20 maja 2010)
  • co za bulszit, przecież tu nie chodzi o żaden niezal, tylko o robienie czegoś, co wzbudza żenadę. Komety zagrały w "Głośniej od bomb" Wojcieszka i jaki ten zespół jest taki jest, i jaki ten film jest taki jest, ale to było okej. George Clinton wystąpił w jednym z sezonów idiotycznego reality show dla przebrzmiałych celebrytów, i mimo że Clinton jest wielki, to było to niebywałą żeną. Kolorofon wystąpił w serialu "Plebania"... no resztę sobie sami dopowiedzcie wedle sumienia. Dyskusje o niezalu/zalu, ja nie mogę...
    carmody (20 maja 2010)
  • Sajmon ziomuś, Ściankę w Na wspólnej wymienił Turas 20 maja 2010 o 00:17, ja sie tylko do tego odniosłem, ziom! ziom, Te wszystkie polishindierockowe z 00s zespoły różnią się od Feela, Video, Comy czy Ptaky tym, że ich piosenki mają więcej melodii, odnoszą się do dancepunka, mają bardziej tłusty bas i więcej piskliwego klawisza. a i to nie zawsze. w mainstreamie są fajne bendy, a w undergroundzie są też słabe. to, że ktoś sobie na myspace wpisze "indie/rock" nic nie zmienia. ziomuś, ziomuś, czy ich wytwórnia nazywa się Plebania Publishing? a, nie, Myszka Records, Plebania Publishing tylko dystrybuuje ich nagrania. Kolorofon: Muzyki nie dzielimy na komercyjna i niekomercyjna. Raczej na taka ktora nam sie podoba i taka ktora sie nie podoba. Staramy sie unikac jakiegokolwiek szufladkowania. Jedyne co sie dla nas liczy to szczerosc tego co robimy. Kazda piosenka to dla nas zupelnie zerowy punkt wyjscia do poszukiwania brzmienia. niech ten zespół robi co chce, ale nazywanie szerzej nieznanego zespołu, który sprzedaje muzykę do popularnego serialu "niezależnym" to kpina. inna rzecz, gdyby grali od lat 90. wybili się płytami, zdobyli popularność, a potem sprzedali muzykę do reklamy czy filmu.
    niezalu nie żal (20 maja 2010)
  • padłem wczoraj. gitarzysta jednego z wymienianych w wątku zespołów (ale nie Kolorofonu) po obejrzeniu tego materiału: -jak bardzo można się wstydzić za kolegę? Ale to wszystko dobrze przecież. Występ w Plebanii otwiera Kolorofonowi drogę do występów na święcie ziemniaka i innych dożynkach. Wreszcie zaczną coś zarabiać.
    carmody (20 maja 2010)
  • Kurwa, jak mnie śmieszą tacy ludzie jak ty, którzy w rozmowie o zespołach popowych wymieniają Ściankę. Przecież wiadomo, że to inny poziom, że Cieślak & Co nie będą pisać hitów do radia, po co ich tu w ogóle wywlekać? Plebania to jest poziom może Feela , Video i innego Volvera, ale nie kurwa fajnego, młodego zespołu, którego edukacja muzyczna się nie zatrzymała na Bon Jovi. btw - Kolorofon też nagrali alibum we własnej wytwórni, ziomuś.
    Sajmon (20 maja 2010)
  • od kiedy Muchy, Kolorofon, Papa Dance czy np. Gumka Olik to zespoły ze sceny niezależnej? the cars i ścianka tak - pierwsi muzycznie, drudzy muzycznie i ideowo (własne studio, własna wytwórnia). te wszystkie muchy, rentony i out of tune idealnie pasują do seriali takich jak klan, plebania, na wspólnej, majka, programów dzień dobry tvn, kawa czy herbata itd. trampki, h&mowe ciuchy, modne fryzury, bycie cool i trendy - kwintesencja ww. zespołów.
    niezal nie żal (20 maja 2010)
  • A ja Papa Dance w Realu dzisiaj.
    Mario (20 maja 2010)
  • a ja the Decembrists.
    Sajmon (20 maja 2010)
  • akurat niezal w galeriach często gości. słyszałem już kilka razy rzeczy typu bird and the bee czy phoenix w jakichś h&mach itp
    rsrgsrg (20 maja 2010)
  • wstydzioch! ;) carsi to lecieli w kolejnym centrum handlowym.
    f_k (20 maja 2010)
  • haha, przy okazji obejrzałem sobie to co tam mam na tym koncie - tekst przy video sigur ros to chyba moj absolut zycia (nie szukajcie, już nie ma). a z kolorofonem piękna sprawa. kto wie, może to własnie nadchodzi czas niezalowych zespołów w polskich telenowelach? może kiedyś zobaczymy muchy w złotopolskich, ścianke w "na wspolnej" czy carsów w klanie? tymczasem jednak - zapalmy świeczke [*}
    turas (20 maja 2010)
  • ej, zostawcie moją twórczosc licealną!
    turas (20 maja 2010)
  • w komentarze zobacz
    roman (19 maja 2010)
  • http://www.youtube.com/user/turas34#p/u/1/NkA-h1saMAY
    ktory to turas? (19 maja 2010)
  • jego mina przy klawiszach mówi jednoznacznie, że pierwszy raz w życiu jest na koncercie
    k (19 maja 2010)
  • A może ten inżynierek rzeczywiście u nich kiedys grał? Kojarzy ktoś tego szczurka?
    Sajmon (19 maja 2010)
  • dooobre! moze scenarzysta/ka byla kiedys z ich basista.
    em c (19 maja 2010)
  • stężenie absurdu w tym filmiku jest wprost nieprawdopodobnie duże, tytuł "kolorofon vs plebania" bardzo adekwatny, bo moim zdaniem głównie chodzi tu o ten kontrast między sztucznością i sztywnością telenoweli, a bądź co bądź - niezalowym bandem w ogóle mam jedno pytanie - dlaczego Kolorofon? przecież wyraźne widać, nie wybrał ich scenarzysta, którego świadomość muzyczna generuje główne hooki klipu (moje faworyty: rozkmina o "odwiecznym pytaniu" z okolic 6:40 i "pop, disko ... soundtracków ostatno rzadziej"); poza tym na naszej scenie "indie" dałoby radę znaleźć dziesiątki bandów które pasowałyby bardziej do takiego insertu w telenoweli
    V79 (19 maja 2010)
  • no nie wierzę! babcia Józia taka nowoczesna...
    v/a (19 maja 2010)
  • ostry hardkor!
    k (19 maja 2010)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)