INNE - FORUM
Kasia Stankiewicz - Najbardziej niedoceniona polska wokalista?
3 maja 2010Reni Jusis, Plastic, Ramona Rey, Furia Futrzaków i ich ostatnia recenzja. Moim zdaniem najlepszy POP jaki mamy dostępny w Polsce tak jak zostało to uwzględnione w recenzji. Jednak mi brakuje tam jednej płyty. Extrapop. Dlaczego nikt tej płyty niedocenia i jest kompletnie zapomniana. Pamiętam jak niemogłem uwierzyć że "Francuzeczka" to jej numer. Rewelacyjny "Schyłek Lata" i "Saint Etienne". Jakie jest wasze zdanie?
-
Zapomniałem dodać, że Kasia pojawiła się na płycie Kielicha - Dziecko szczęścia, gdzie wykonała utwór Lizzy https://www.youtube.com/watch?v=EpWx4N7Z_OU
kakofonia (23 listopada 2012) -
Witam chciałbym tylko poinformować, że od 3 grudnia (w niektórych sklepach internetowych już od 26 listopada)będzie dostępna dwupłytowa reedycja Extrapop Kasi Stankiewicz. Pierwsze cd to oczywiście "Extrapop 2003" na drugim znajdą się: 1. Francuzeczka (Extramix) - A2Mix - Adam Wardin Gościnnie Luka 2. Francuzeczka (Popmix). - A2Mix - Adam Wardin Gościnnie Luka 3. Schyłek Lata (Remix) - A2Mix - Adam Wardin 4. Saint Etienne (French Version) Luka 5. Urodzinowa (Remix) A2Mix Adam Wardin 6. Francuzeczka (Extramix Instrumental) - A2Mix - Adam Wardin Gościnnie Luka 7. Saint Etienne (Instrumantal) Luka 8. Francuzeczka (Single Edit) -. Luka 9. Run Premiera płyty z nowym materiałem przewidziana jest na marzec 2013. Z zapowiedzi wynika, że będzie to album anglojęzyczny.
kakofonia (23 listopada 2012) -
Extrapop w wersji świątecznej. Wesołych świąt! http://www.youtube.com/watch?v=MdR6JS-uLrk&feature=related
Paweł L (24 grudnia 2010) -
wcześniej niepublikowanie, bardzo przyjemne remixy "Urodzinowej" i "Schyłku Lata". http://www.reverbnation.com/kasiastankiewicz
Paweł L (20 grudnia 2010) -
A dlaczego nikt nie wspomina o ostatniej swietnej plycie Mimikra ? Moim zdaniem Extrapop jest minimalnie lepszy :) A co do Kasi Stankiewicz - lubie ja od czasow VM do teraz. Szkoda, ze na solowych krazkach nie pokazuje mocy swojego glosu - patrz : 1)Mowia mi, 2)Czy tak chcesz (plyty : 1- Ego, 2- End) Z nieoficialnych zrodel wiem, ze kilka dni temu Kasia nagrywa plyte po 4 latach milczenia. Czekam na efekty !
Adam (21 maja 2010) -
...ale zawsze można spróbować przynajmniej minimalnie to zmienić. Podobno na jesień ma się pojawić nowa. Mam nadziej że tym razem promocja się zmieni. Trzymam kciuki.
dzimi (10 maja 2010) -
Jest niedoceniana tak jak wielu artystow do których dziwnie przylgnęła łatka czegoś mało interesującego.
mich (7 maja 2010) -
ooo przepraszam. Ja zawsze patrze pod kątem usamodzielnienia się Kasi Stankiewicz i dlatego napisałem trzecia.
dzimi (7 maja 2010) -
Those. Mam Extrapop kupiony za 12zł, zajo płytka. Francuzeczka to jedna z lepszych polskich piosenek pop ostatnich lat. Fajny jest tam taki kawałek pod koniec płyty z pofałszowanymi bitami, co nie? 5.8
r (7 maja 2010) -
stankiewicz nagrala trzy solowe plyty a nie dwie jak wynika z wypowiedzi powyzej 1. kasia stankiewicz 2. extrapop 3. mimikra
tdj (7 maja 2010) -
Radosław Łuka także napisał muzyke do serialu "Londyńczycy" skąd pochodzi utwór "Run" wykonywany przez Kasie. Ze ścieżki dżwiękowej "Pitbula" pochodzi kawałek "Night Club". Oba numery wymieniałem wyżej zamieszczając stronke myspace. Ciesze się że podzielacie moje zdanie. Oczekiwana jest trzecia płyta ale narazie cisza. Wszystko przez słaba promocje i brak artykułów, recenzji poprzednich płyt. Mam nadzieje ze Extrapop przeżyje swój renesans i zostanie doceniona. Fajnie jakby jakaś firma fonograficzna wypuściła na rynek chocby limitowaną ilość reedycji tej płyty...
dzimi (6 maja 2010) -
A producent tej płyty - Radek Łuka grał kiedyś w Rotary, a obecnie robi muzykę do polsatowskiego serialu "Pierwsza Miłość" (choć do "Pitbula" też robił).
doktor nauk (6 maja 2010) -
moim zdaniem jedynym elementem tej płyty, który by mnie powstrzymywał przed uznaniem ją za świetną etc. są miejscami nieco słabe liryki. Jednak muzycznie jest świetnie, feeling też jest - dla tak ładnych melodii czasem warto poudawać, że liryki nie są najważniejsze na świecie. Poza tym ta płyta ma to co miesiaczki lubią najbardziej NOSTALGIA - słuchając tej płytki od razu pojawiają mi się przed oczyma obrazy i o to chodzi. zmieniam zdanie i wystawiam moje prywatne porcysowe 7.5
czarny (6 maja 2010) -
szkoda że na Porcysie ani słowa na temat Extrapop
dzimi (5 maja 2010) -
wiadomo, że schyłek lata to jedna z najlepszych polskich popowych piosenek ever
mailman (5 maja 2010) -
jejku jestem szczerze zaskoczona. nie podejrzewałabym Kasi o tak solidne w sumie kawałki. no no i teksty dają rade i melodie i teledyski (!!) i głos Stankiewiczowej też. szacuneczek.
jęczybuła (5 maja 2010) -
http://www.youtube.com/watch?v=Pt5AkziMvgU moim zdaniem najmocniejszy numer z Extrapop i ogolnie jedna z najmocniejszych polskich piosenek.
dzimi (5 maja 2010) -
dokładnie. wróciłem do extrapopu i doznałem mocno. zajeżdżałem tę płytę całkiem mocno po premierze, a schyłek lata był wtedy jedną z moich ulubionych piosenek. a potem w ogóle nie słuchałem jej przez parę lat. i teraz jestem w szoku jak dobrze znam te piosenki i jak bardzo mi się podobają.
kamil b (5 maja 2010) -
o jak bardzo jestem wdzięczny autorowi wątku. klasyczne "bringin' back sweet memories". "extrapop" moc 4, siła 4. i jeszcze ze 3 mieszki złota.
pan miyagi (4 maja 2010) -
http://www.myspace.com/kasiastankiewicz "Night Club" i "Run". Dwa ostanie kawałki jakie wydała.
dzimi (4 maja 2010) -
'extrapop' jest dzisiaj właściwie nie do kupienia. Saint Etienne urzekające, a wersja po francusku już w ogóle.
t_b (4 maja 2010) -
no to chyba wy nie docenialiscie
kot (4 maja 2010) -
no to nastąpił progres, bo swego czasu szukałem go naprawdę długo i bez skutku. dzięki tak czy inaczej. (to chyba nie jest całość niestety)
krzesło (4 maja 2010) -
oczywiście że jest klip http://www.youtube.com/watch?v=Ls05Yu-nn3A&feature=player_embedded
dzimi (4 maja 2010) -
świetna płyta. pamiętam, że nakręcono przy tej okazji kilka naprawdę kozackich klipów, w tym do "francuzeczki" (dziś nie do znalezienia, nie wiem czemu).jeśli dobrze kojarzę to laska zastawiła hacjendę żeby ten album w ogóle wydać. dziś musi być bezdomna.
krzesło (4 maja 2010) -
o takiej ocenie tez myślałem. Wiadomo do ideał to nie jest i rzeczywiście są ze 3 kawałki słabe no ale produkcja jak na pop 2003 w Polsce wynagradza. Druga płyta mniej udana i wiadomo że Nosowska to też nie jest ale produkcja moim zdaniem niezła. Jednak głównie rozchodzi mi się Extrapop. Bardzo ubolewam na tym że jest tak ciężko ja docenić, a już szczególnie jak czytam że Dąbrowska to najlepszy żeński pop w Polsce.
dzimi (4 maja 2010) -
coś w tym jest. Też lubię Extrapop, ale jest tam też trochę słabszych kawałków. Takie porcysowe 6.0-6.9 jak sądzę. Druga płyta solowa już była wyraźnie mniej udana.
czarny (4 maja 2010)