INNE - FORUM

Die Antwoord

13 lutego 2010

Oszalałem na ich punkcie, to jest TOTALNIE moja drużyna, klubowe spodenki mają u mnie zagwarantowane. To kwintesencja słowa "bizarre". To wszystko co chcielibyście wiedzieć o byciu klawym, ale baliście się zapytać. To najświeższe owoce tropikalne, prosto z krzaka. Bezwzględne w środkach poczucie humoru (z delikatnymi smugami rzeczy, których raczej nie spodziewałbym się zobaczyć ze sobą w jednej miseczce ryżu), lokalność i ułańska fantazja rzuciły na mnie urok (i na kolana), z którym próżno walczyć. Niech przemówi pierwsza rzecz, którą znalazłem:

http://www.youtube.com/watch?v=wc3f4xU_FfQ&feature=related

NAWIJKA! "My style is UFO, totally unknown", flow. Finał, ostateczna refleksja. Yolandi Vi$$en - refreny. Nie mam słów.

I dalej:

http://www.youtube.com/watch?v=Q77YBmtd2Rw&feature=related

SPODENKI, koszulka Yolandi, dyndający chuj, znowu, refreny. Wywiad, znowu, ostateczna refleksja.

I wreszcie, sprzed kilku dni:

http://www.youtube.com/watch?v=vx1cYUb-0f4

Czysta perfekcja, każdy detal, Ninja waży słowa z jubilerską pieczołowitością (+ tatuaże- pół debil, pół geniusz; odwieczne pytanie o to co odróżnia nas od bestii), Yolandi ślizga się na granicy "pedophile's delight" i Art school girl of doom (jak również paru innych państw przyległych, choćby: isn't she retarded?), czy wreszcie: "If you like it we like it too, if you hate it, that's because you're not on my level" zamyka temat na zawsze (bynajmnije nie jeden). Reszta płyty do posłuchania na oficjalnej stronie.

bigos
  • pozostaje jeszcze odwieczne pytanie "ile jest artysty w dziele?".
    odwieczne (25 lutego 2010)
  • Bigos - jeśli to z Tobą miałem przyjemność wychylić dwie bomby z cytrynką w środowy wieczór w Planie, to serdecznie pozdrawiam :) –Kaszkiet, 19/2/2010 11:28 Raczej nie, póki co jestem na straight edge'u, a i w Planie dawno nie byłem. nie wiem właśnie, na ile są prawdziwi, a na ile wymyślili sobie taką lutę. –jajko, 24/2/2010 00:38 Wszystko wskazuje na to, że to jednak szopka, biorąc pod uwagę ich dawne dziwaczne projekty, np. max normal tv. Szopka, ale za to jaka.
    bigos (24 lutego 2010)
  • nie wiem właśnie, na ile są prawdziwi, a na ile wymyślili sobie taką lutę. chociaż koleś z progerią zajebiście wkomponowany. w kontekście zdjęć ludzi z wal-marta jak najbardziej die antwoord mogą być na serio. ale no nie wiem przecież. mniej jej cały układ fascynuje.
    jajko (24 lutego 2010)
  • ale to takie kury, tylko ze w jednym stylu i multimedialnie, nie? jestem zafascynowany ruchem ktory ta blondynka wykonuje na wysokosci 2:30. jakby byla znajacym sztuki walki zombie.
    em c (23 lutego 2010)
  • Zajebistośc. Na stronie darmowy stream całego albumu.
    kubicco (23 lutego 2010)
  • no to w końcu, mamy w tym roku jakiś konkret
    adamtochuj (23 lutego 2010)
  • ok, jaram sie.
    jajko (23 lutego 2010)
  • Bigos - jeśli to z Tobą miałem przyjemność wychylić dwie bomby z cytrynką w środowy wieczór w Planie, to serdecznie pozdrawiam :)
    Kaszkiet (19 lutego 2010)
  • pierwszy link też daje radę. postać tej laski - TO NIE MOŻE BYĆ CZŁOWIEK tak się robi nagrania o inwazji kosmitów, a nie jakiś dystrykt 9
    17 (18 lutego 2010)
  • drugi link zajebistość. nic nie rozumiem. i że też nigdy nie pomyślałem o takich spodenkach...
    17 (18 lutego 2010)
  • pitchfork przeprowadza wywiad z Die Antwoord. Pitchfork: Was there one moment of epiphany when you saw the potential of, as you say, your inner zef and the potential of Die Antwoord? DA: Ninja, Yo-Landi, and DJ Hi-Tek were at a rave at Ninja's parents' house when they discovered Die Antwoord. We actually are making a high-energy, totally next-level, rap-rave feature film about this called The Answer. We would compare it to District 9, but just with more rave and more rap. http://pitchfork.com/news/37934-die-antwoord-answer-our-questions/
    outer space (18 lutego 2010)
  • mega, bump for grea justice.
    ej (15 lutego 2010)
  • Nie sraj żarem, bo to grozi pożarem.
    ST/ P (14 lutego 2010)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)