INNE - FORUM
ciekawe zjawiska spoleczne
10 lutego 2010dla mnie top. zachowanie starych bab w tramwajach. jak już jadą, to muszą przetestowac wszystkie możliwe dostępne siedziska. jeżdżę i obserwuję. na pewno zjawisko do opisania, choć bardzo nieregularne. tramwaj staje na przystanku, baba wstaje i przesiada sie na miejsce po przeciwnej stronie. kolejny przystanek - zmiana diagonalna ponownie. nigdy nie po tej samej stronie tramwaju. jest kilka wolnych miejsc - siądzie zaraz koło innego pasażera.
dobre babska potrafią zmienić miesce 3-4 krotnie podczas standardowej podróży 4-5 przystankowej.
ciekawostką jest zalezność między obladowaniem tobolami a determinacją do zmiany miejsca - im więcej siat tym bardziej się chce..
-
–dzieciak, 3/6/2010 21:12 nie no, oczywista oczywistosc, ale smutne. zaloze sie, ze kobiety opisywane przeze mnie nie slyszaly ani o parytecie, ani o feminizmie. w ogole feminizm. to jest dobre na osobny watek. inne ciekawe zjawisko: glosne rozmowy w miejscach publicznych, tak by osoby stojace niedaleko, poczuly z jakimi swietnymi osobistosciami przyszlo im posrednio obcowac. z zycia wziete: marzec. lokal w centrum. moja znajoma bardzo dobra i ja. przy stoliku naprzeciwko siedzi jegomosc z jakims kolezka i dialog: 'kurwa, jebalam ja 3 godziny, wszedzie kurwa, wszedzie! lozka, pralka, stol. no mowie ci stary!'. na tyle glosno, ze slyszal to caly lokal.. dramat.
w trakcie wymyślania nicku (3 czerwca 2010) -
w trakcie wymyślania nicku, 3/6/2010 20:21 w innym wątku ktoś wrzucił link do filmu z supermarketu, który mówi ni mniej nie więcej o tym, że ludzie liczą każdy grosz baaardzo skrupulatnie. i nie mierzą sił na zamiary. co do ciemnoskórych tlenionych blond piękności - one są wychowane jako dodatek to swojego mężczyzny, bo jeśli nie będą mieć swego mena, to nie będą mieć również kasy na ciemną skórę i tlenione blond włosy.
dzieciak (3 czerwca 2010) -
zjawisko "słuchawki do lamusa" czyli cholerny polski hip hop puszczany z komórek zagłuszany przez wszystko. "Śmieszne" napisy na koszulkach, fascynacja tańcem i jakieś kolorowe buty.
indyjska_bajka (3 czerwca 2010) -
ciekawym zjawiskiem jest wiek ludzi w supermarketach w zaleznosci czy to godziny poranne, popoludniowe czy tez wieczorne. rankiem, wiadomo, emeryci i rencisci, pozniej matki z dziecmi, jacys wagarowicze a tuz przed zamknieciem: studenci i malzenstwa w okolicach 30stki. to jedno. drugie. chyba przez pozostalosci z dawnych czasow w mentalnosci osob starszych, pewnym jest, ze pol godziny przez otwarcie sklepu, bedzie narastac grupka, czekajac, tym razem nie na rarytasy spod lady, ale na promocje i inne sold outy. i nie uwierzylabym, gdybym sama, po jednej z lepszych imprez, nie wracala i nie zatrzymala sie przed lokalnym-wielkim-sklepem. trzecie. schemat powtarzajacy sie u kazdej napotkanej pary, jesli dziewczyna wpisuje w standardowa tleniona-blondynke a chlopak swoimi gabarytami nie przypomina pudziana, tylko dlatego, ze za malo koksu ziomale z dzielni mu podrzucili, to zawsze *ciemnoskora pieknosc* traktuje niemal z nabozna czcia swojego prawie-ze-stronmana, laszac sie i dziubdziujac na co obiekt westchnien odpowiada czasami neutralnym prychnieciem.
w trakcie wymyślania nicku (3 czerwca 2010) -
lepiej niech nie wchodzą na 4chana (który jest niewiele lepszy od "demotów"), bo wtedy zaczną używać fraz i żartów stamtąd w realu, a to już w ogóle nie jest śmieszne, tylko wkurwiające (true story) ostatnio zauważyłem, że na komixxach (równie suchy odstrzał demotywatorów) ludzie przerabiają na chujowe dowcipy jeden ze stripów KC Greena. no ja pierdole! przecież to jest profanacja
V79 (3 czerwca 2010) -
i tak połowa rzeczy na demotywatorach i jest z 4chana.
dzieciak (3 czerwca 2010) -
własnie. te strony wcale nie są śmieszne. lepiej by ludzie wchodzili na 4chana
mailman (3 czerwca 2010) -
już opisywane wcześniej demotywatory. Co najgrosze to gówno jest wszędzie... statystki z tej chwili : "Ludzi online: 46611, w tym 5031 zalogowanych użytkowników i 41580 gości. Demotywatorów dodanych do poczekalni: Dziś 2115, wczoraj 4722, przedwczoraj: 6187 " Ja pierdole dzisiaj do godziny 15.53 dodano 2115 jebanych demotywatorów, dla niektórych to część życia jak ''fejsbÓk" czy "eNKa".. zastanawia mnie czy na prawdę mamy tak niski poziom "ogarnięcia" społeczeństwa że ludzie to kupują ? nie wiem jak z tym walczyć dostaje codziennie co najmniej 3linki na gg do "zajebistych demotywatorów" a to tak czerstwe w 99% przypadków że ja pierdole.. Ale co zrobić
y (3 czerwca 2010) -
>chick, nie rozumiesz: to są rejestracje takie, jak samochodowe, ale z napisem "Paweł", "Piotruś" itp. right, zle to zrozumialam, ale taka normalna ewidencja wozkow,moze nie jakies tablice rejestracyjne, bylaby ok amę –rojal, 30/5/2010 22:12 nooo
chick (30 maja 2010) -
–Twój Stary, 30/5/2010 21:37 ale nie no, wydaje mi się że kiedyś z Chic mieliśmy okazję widzieć na zamojskim rynku pana, który właściwie trzymał swoje dziecko na zwykłej smyczy. Oraz zamojskiego miejskiego wieszcza-pijaczka, który mu to wyrzucał. I w sumie racja.
rojal (30 maja 2010) -
myślałem, że te rejestracje są tylk9o dla tirowców, bo nieraz widziałem , jak za szybą jakiegoś mana,była taka rejestracja, czy inna tablica z napisem "Stefan" , "Bolo" albo ostatnio "Dziadek". przynajmniej rodzic nie musi po raz enty odpowiadać na gadkę nieznajomego "o jaki milusi, jak ma na imię ?", która podchodzi prawie pod "jak się wabi, mogę pogłaskać". mimo wszystko wtf.
e-smith (30 maja 2010) -
>chick, nie rozumiesz: to są rejestracje takie, jak samochodowe, ale z napisem "Paweł", "Piotruś" itp. http://tinyurl.com/35e3alx
Twój Stary (30 maja 2010) -
chick, nie rozumiesz: to są rejestracje takie, jak samochodowe, ale z napisem "Paweł", "Piotruś" itp. A ze smyczą, to może i to ma jakieś konsekwencje psychiczne dla dziecka, nie wiem. Jest jeszcze takie coś, jak takie długie szelki, które trzyma się z tyłu i dziecko może uczyć się chodzić.
To akurat rozumiem. Dzieci są nieobliczalne. –Twój Stary, 30/5/2010 19:27 ok,umówmy się, dzieci potrafia byc strasznie wkurwiajace jednak jak już ktoś się zdecydował na taki krok to proponuje wyznaczyć dziecku jakieś jasne granice, a nie blokowac mu usamodzielnianie, wychowujac malego zjeba, ktory ma problemy, bo nie mógł grzebać swobodnie patykiem w ziemi jak byl maly. Pomijajac fakt, ze wyprowadzanie dzieci na smyczy wyglada zalosnie :) > rejestracje na wózkach dla niemowląt. nie uświadczyłam jeszcze takiego widoku i pewnie tez troche wtf , ale jednak slyszalam juz o x przypadkach ludzi, którym skradziono wózki dla dzieci i w takim przypadku to mogłoby jednak być przydatne
chick (30 maja 2010) -
> rejestracje na wózkach dla niemowląt. dzisiaj w pracy pierwszy raz w życiu miałem wątpliwą przyjemność zobaczyć coś takiego i przez kilka chwil w mojej głowie toczyła się bitwa mindfucku z zażenowaniem.
pan miyagi (30 maja 2010) -
To akurat rozumiem. Dzieci są nieobliczalne.
right do tego niuansik- smycze dla dzieci (nie wiem chyba mowi sie na to szelki) to w ramach bezstresowego wychowania?
chick (30 maja 2010) -
Gołe małe dzieci na plażach, nigdy tego nie zrozumiem. Przecież dzieci nawet po domu nie chodzą nago. Czy ja chodzę nago po plaży (nie.)? WTF? –Twój Stary, 30/5/2010 16:03 ej no. wiadomo. a potem ich starsi mają jeszcze jakieś pretensje... nie ogarniam
twitter.com/siedemnastka (30 maja 2010) -
Facebook i fakt, że uchodzi (tak sądzę) za mniej obciachowy, czy może bardziej "lepszy" od Naszej Klasy. Gołe małe dzieci na plażach, nigdy tego nie zrozumiem. Przecież dzieci nawet po domu nie chodzą nago. Czy ja chodzę nago po plaży (nie.)? WTF?
Rejestracje na wózkach dla niemowląt.
Twój Stary (28 kwietnia 2010) -
Właśnie lolam się z tych, którzy dali się nabrać na ściemę, że facebook będzie płatny
człowiek z dupy (27 kwietnia 2010) -
nie moda, tylko reklama gry przez internet.
Szop (5 kwietnia 2010) -
są zawody, powstał sport, grają sobie. football amerykański, lacrosse, itd. itd. czy moda, czy kolejna możliwość dla nieodnajdujących się w dobrze znanych nam i popularnych dyscyplinach. i nie wszyscy.
jajko (5 kwietnia 2010) -
poker jak poker, zawsze w to ludzie grali, czy to wyzsze sfery, czy to w woju. ale dlaczego nagle wszyscy graja w frisbee? myslalem ze to zart, kojarzylo mi sie to raczej z zabawa ojca z synem, a tu cale grupy kolesi sie w to bawia. ocb?
pies lampo (4 kwietnia 2010) -
taka moda, na eurosporcie grają, pokerstars miał duzą kampanie takze w polsce. moda.
roman (4 kwietnia 2010) -
ostatnio: dlaczego wszyscy grają w pokera?
dzieciak (4 kwietnia 2010) -
>Usłyszała od policjanta zarzuty o nadużywaniu siły wobec dzieci :>
Twój Stary (17 lutego 2010) -
Ale jako policjant ma przejebane. To znaczy w Polsce na pewno by mial. Jeszcze majå to nagrane...
Twój Stary (17 lutego 2010) -
tak, wszyscy. kobiet się nie bije przede wszystkim, ludzi w okularach też nie, policjantów też się nie bije. co ja pierdolę, nikogo się nie bije. szkoda, że dał się sprowokować. a może dobrze, zobaczyła jak to jest dostać, skoro bije dzieci, to może nie wie. w kontekście sprawy z dziećmi to ją to pogrąża. ale mocniej dostała niż on, chyba za te okulary jeszcze jej oddał. ogólnie zajebista scenka.
jajko (17 lutego 2010) -
niezły chlast... w powyższej scence wszyscy się chujowo zachowali
kiepara (17 lutego 2010)