INNE - FORUM

najgorsze polskie zespoły

29 stycznia 2010

zarówno współczesne jak i starocie. te na siłe hajpowane i niesłusznie uwielbiane przez media...

moja dziesiątka (oszczędzilem sobie maryle rodowicz i inne anity lipnickie):

10. Perfect
09. Dagadana (choc to chyba nie polskie)
08. Phantom Taxi Ride
07. Afro Kolektyw
06. Pogodno
05. Czesław Śpiewa
04. L.Stadt
03. SBB
02. Kumka Olik (hajp. talent jakiś moze posiadają)
01. Out Of Tune (idealny przykład symbiozy beztalencia z hajpem)

Łapserdak
  • no, ta lista jest z chuja jakaś. czemu nie ma na niej takiego czegoś jak np. afromental? może w ogóle inaczej - jakie polskie zespoły powinny być słusznie uwielbiane przez media, a nie są? bo czegoś ci polacy w tych kurwa radiach i vivach muszą słuchać jednak.
    jajko (1 lutego 2010)
  • Wszystko powyżej to jednak ekstraklasa, najwyższej próby rzemiosło, w odniesieniu do reszty. Proszę posłuchać np. Radia Dla Ciebie w nocy, playlista to taki zbiór najpłytszych chwytów muzyki rozrywkowej PL.
    Szop (1 lutego 2010)
  • Amica Poznań ?
    ender (30 stycznia 2010)
  • Łapserdaku ! obraziłes moje dwa ulubione zespoły ! Perfect i SBB ! Napisz skad jestes to sie ustawimy NA SOLO ! najgorszym zespołem ever jest Budka Suflera bo Cugowski nie pamieta tekstu w utworze Takie Tango - http://www.youtube.com/watch?v=AZbVgTyBTmE - posłuchaj tego i naucz sie byc prawdziwym hejterem ;)
    Pyzaty Damian (30 stycznia 2010)
  • >–habemus papam (d. palczak90), 30/1/2010 12:38 http://www.przekroj.pl/work/privateimages/formats/D/4099.jpg
    marci (30 stycznia 2010)
  • Legia Warszawa?
    mrowkaweed (30 stycznia 2010)
  • SBB (np. follow my dream) to genialny zespół. z racji na wczesną młodość i koncerty z riedlem, na których byłem bronię dżemu. dorzuciłbym natomiast solową karierę Borysa D., która jest fatalnie miałka, choć TCIOF doceniam. a tak w ogóle to o gustach się nie dyskutuje, bydlaki.
    habemus papam (d. palczak90) (30 stycznia 2010)
  • Elektryczne gitary całkiem fajne, teksty K.Sienkiewicza często bardzo trafne i błyskotliwe. Tak więc chyba jednak nie overhype/the worst of.
    camel (30 stycznia 2010)
  • out of tune, ptaky. http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,5810239,Dziewczyny_zawsze_sie_do_nich_kleily_.html
    bigos (30 stycznia 2010)
  • moja dziesiątka (oszczędzilem sobie maryle rodowicz i inne anity lipnickie): –Łapserdak, 29/1/2010 13:59 wbrew pozorom, Lipnicka nagrała ostatnio całkiem dobrą płytę, tak więc od Lipnickiej fuck off. W temacie: wszędobylski Kazik. W jakimkolwiek ze swoich projektów, po prostu mam dość tego dziada.
    jo (30 stycznia 2010)
  • elektryczne gitary mają fajne piosenki. ot, choćby ta z serialu "bulionerzy" :]
    quid (30 stycznia 2010)
  • Dżem, Akurat, Vavamuffin, Dżem, Elektryczne Gitary, Dżem
    PKS (30 stycznia 2010)
  • cóóórkoo, zabici leżą pośród jabłek w saaadzie. nie no, SBB to proszę zostawić.
    turas (29 stycznia 2010)
  • tylko, że ten zespół (SBB) grał wyprzedane koncerty po dużych halach europejskich więc może jednak interesują. poza tym byli niesamowicie kreatywni a i 'przeboje' potrafili stworzyć choćby Walkin` Around The Stormy Bay. Zawsze dla mnie ich współczesnym odpowiednikiem była Ścianka, tylko Ściance niestety nie udało się takiej sławy osiągnąć poza Polską, a szkoda bo są tego warci.
    camel (29 stycznia 2010)
  • nikogo nie interesują umiejętności techniczne
    szatan (29 stycznia 2010)
  • o ile z Perfectem na dziesiątym możnaby jeszcze polemizować, to już obecność SBB na tej liście wydaje się być nieporozumieniem. co najmniej półka wyżej. zwłaszcza biorąc pod uwagę umiejętności techniczne.
    paj (29 stycznia 2010)
  • Kamp!
    baraka (29 stycznia 2010)
  • dokładnie, SBB byli w latach 70-tych chyba najlepszym polskim zespołem. Dzisiaj też 'dają radę'.
    camel (29 stycznia 2010)
  • SBB na trzecim?? uzasadniłbyś
    PK (29 stycznia 2010)
  • aha - VOTV najgorsza kapela na swiecie i potwierdzili. –Low, 15/9/2006 01:26
    k (29 stycznia 2010)
  • TCIOF, Dejnarowicz, CNC... :P A na serio, chujowy temat. Przecież wiadomo nie od dziś, że Coma zamyka temat całkowicie i nieodwracalnie. I właśnie, też mam wrażenie, że podobny temat już kiedyś był.
    brzezin (29 stycznia 2010)
  • popo
    aq (29 stycznia 2010)
  • radiohead i sigur ros zamykają temat.
    cześć! (29 stycznia 2010)
  • przeciez koleś napisał że i chajpowane i najgorsze, dobry wątek, dodałbym kolorofon i rotofobie
    cypis (29 stycznia 2010)
  • zdecyduj sie najpierw czy to mają być najbardziej przehajpowane czy najgorsze zespoły, bo to nie jest to samo oczywiście, ta lista skłania sie ku pierwszemu (albo sobie nas trollujesz, anonimie) w ogóle mam wrażenie, że taki temat już gdzieś tu jest
    V79 (29 stycznia 2010)
  • chujowa ta twoja lista.
    mja (29 stycznia 2010)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)