INNE - FORUM
Rebel.TV
25 stycznia 2010Nowa polska telewizja muzyczna, młodziutka, nastawiona na alternatywę. Dużo polskiej muzyki (Muchy, Carsi, Hej, Myslovitz, Negatyw), dużo zagranicznej (Beck, LCD Soundsystem, Passion Pit, Yeah Yeah Yeahs), duże klasyków. Co ważne nie ograniczają się do najpopularniejszych singli, sporo koncertówek. No i praktycznie zero reklam, teledyski 24/7, dzisiaj zaczeły się dodatkowa jakieś wywiad. Oby się nie popsuli bo to może być pierwszy polski muzyczny kanał telewizyjny warty uwagi. Ktoś miał z nim do czynienia?
-
Program jest dosyć dobry, można trfić na ciekawe rzeczy, z tym, ze: -jest też pop-rockowy mainstream (kiedyś Amy McDonald leciała co pół godziny z tą samą piosenką), ale da się przeboleć, naprawdę -reklamy co 3-4 utwory -nawet, jak się trafi na jakieś polskie dinozurrocka - Human, Aya RKLZiyo - to się można pośmiać; gdyby to było częściej spotykane , to bym się wkurzył, ale tak jest ciekawostka i sentyment -najgorsza wada: tam kurwa siedzi człowiek, który muzycznie zatrzymał się w latach dziewięćdziesiątcyh . wystarczy pooglądać trochę w nocy, a tam: big beaty, trip hopy, inne gówna sprzed dwóch dekad, do tego wspomniane Humany i inne gówna. Za to poważny minus, bo można obejrzeć cośą takiego, ale nie w bloku czterogodzinnym - coś chyba niezbyt znają się chłopaki (dziiewczyny?) na nowej muzyce. A poza tym to zawsze miło Rebela włączyć, coś ciekawego pomimo tego zawsze się trafi. Jedyna stacja muzyczna w Polsce. choć polecam ich forum na stronie rebel-tv.pl, można się za głowę złapać, jacy ludzie tam piszą.
Sajmon (25 sierpnia 2010) -
muszę zlokalizować ten kanał zacny. są tam jakieś śmieszne hehe programy jak na 4fun tv kiedyś z kedziorem i tym drugim ? dziekóweczka piąteczka.
foe (22 sierpnia 2010) -
ja kiedyś na vivie trafilem top20 teledysków z lat 90, ale był fajny powrót do przeszłości no
krzy (22 sierpnia 2010) -
Co do VH1: te "Cudowne Lata" to pasmo Comedy Central Family, parę godzin dziennie. Leci tam też "Wszyscy kochają Raymonda", moje serialowe guilty pleasure. Ja lubię retro listy na niemieckiej Vivie, dają radę. I w sumie to VH1 też nie jest jakieś straszne.
Twój Stary (22 sierpnia 2010) -
wczoraj mtvrocks indie disco cośtam i kolejno smiths,cure,pixies jak są jakieś podsumowania/starocie itp to dają radę
ks (22 sierpnia 2010) -
Z MERLINEM
MENSONEM (22 sierpnia 2010) -
Tak, pozmienialo sie. Do tego stopnia, ze leca "Cudowne Lata" ..
ja (22 sierpnia 2010) -
mialem kiedys vh1 i pamietam ze nie bylo az takie zle no ale moze sie cos pozmienialo heh
320kbs (22 sierpnia 2010) -
Króciutko. Stacji nie ma do dzis w UPC (największa kablówka w kraju) ale mialem mozliwosc poogladac stacje gdzie indziej. Teoretycznie sa jakeis bloki tematyczne, ale doslownie w kazdym mozna trafic na cos dziwacznego jak i wspanialego. PKS napsial ze trafil na Nightwish .. ja trafilem na "E-bow the letter" (ktory na tej stacji widialem juz 4 razy). Nie jest to nic specjalnego, ale jezeli ktos juz chce czegos alternatywnego w telewizji to lepszej propozycji nie ma . Skonczyly sie czasy gdy mozna bylo znalezc cos konkretnego na MCM, na mtv rocks (dawne mtv2uk) dawno nie ma juz "120 minutes" .. dzis wlasciwie poza kilkoma lepszymi indie rzeczami ciezko znalezc tam cos specjalnie ciekawszego. MTVNHD ciezko mi ocenic, tam sa wszystkie gatunki w ciagu 10 minut. Pozostale stacje jak mtv czy vh1 - bez komentarza
ja (22 sierpnia 2010) -
o jaaaa, leci kawalek zespolu armia (jakis w miare nowy chyba), w teledysku NAPIERDALAJA SIE RYCERZE! nasi z krzyzakami. #jestemfanem
em c (22 sierpnia 2010) -
Włączyłem i leciało Sweet Noise z Peją, a potem Nightwish. To zdecydowanie nie najlepszy początek znajomości z tą stacją.
PKS (22 sierpnia 2010) -
stacja już dostepna w internecie http://www.orangemusic.pl/binaries/html/rebeltv_player.html
szperacz (22 sierpnia 2010) -
ja przed chwilą byłem świadkiem radiohead - cocteau twins - bat for lashes - pulp - tricky - avalanches. zajebiście.
camp0s (31 stycznia 2010) -
Ja trafiłem na Beiruta, Yeah Yeah Yeahs, MGMT i Cool Kids of Death. Fajerwerki to nie są, ale może być grubo.
Mam nowy nick. (31 stycznia 2010) -
–b Czy ty tam pracujesz ? –sysysyys, 31/1/2010 00:06 nie, ale tv lecie mi caly czas w tle (Radiohead)
b (31 stycznia 2010) -
–b Czy ty tam pracujesz ?
sysysyys (31 stycznia 2010) -
Noir Desire!!!!!!!!!!!!!!!
b (31 stycznia 2010) -
A kojarzy ktoś program Rebel z 4funu, chyba jeszcze za Sity, jak byli alternatywni. Na swój, momentami żenujący sposób był bardzo zabawny.
sysysy (31 stycznia 2010) -
to wez mi podaj kiedy wlaczyc zeby ominac takie smaczki –feafe, 30/1/2010 23:42 teraz, Yeah Yeah Yeahs, Pin leci
b (30 stycznia 2010) -
@Bardzo ładnie proszę, 30/1/2010 21:02 A w instrukcji nie ma jak instalowac nowe kanały? Moze juz sam sie zainstalowal i siedzi gdzies w smieciach
nie mam cyfrowego polsatu (30 stycznia 2010) -
to wez mi podaj kiedy wlaczyc zeby ominac takie smaczki
feafe (30 stycznia 2010) -
wlaczylem i leci happysad, pierdole –to, 30/1/2010 23:24 nie mozna miec wszystkiego
b (30 stycznia 2010) -
wlaczylem i leci happysad, pierdole
to (30 stycznia 2010) -
aaa i Rasmus tez leci:)
b (30 stycznia 2010) -
na minus zapisałbym grafiki i, póki co, dość oczywiste pomysły na pasma. również tych queenów i kazików mogłoby mniej być. ogólnie jednak pozytywne zaskoczenie - śledzę od startu i w tej chwili nie zliczę już fajnych rzeczy jakie widziałem (killing joke, lush, saint etienne, unkle, avalanches, charlatans, blur, big country, grace jones, clash, rapture, cocteau twins, new order, passion pit itd. itd.)
Marnow (30 stycznia 2010) -
to moze takie rzeczy jeszcze kogoś zachęca: Beirut, Mars Volta, The Charlatans, CKoD, New Order, Badly Drawn Boy, Big Pink, Klaxons, Blur, Travis, Depeche Mode, Editors, U2, Gorillaz, The Clash, Portishead, Jarvis, R.E.M., Interpol, Skunk Anansie, MGMT, Clinic
b (30 stycznia 2010) -
Ale nie bijcie, dobra? Mam Cyfrowy Polsat, mam parametry tego Rebel:tv i, no właśnie, co teraz? Poprowadzi mnie ktoś za rączkę co i jak trzeba z tymi parametrami zrobić? Tak, tak, zacznie się jechanie po ignorancie. Ale ja naprawdę bym sobie pooglądał.
Bardzo ładnie proszę (30 stycznia 2010) -
Nigdy nie mogłem załapać tego przypisywania gigantycznego znaczenia dyrektorom stacji radiowych i telewizji muzycznych. Co, myślicie, że aż tak dużo od niego zależy?
Twój Stary (30 stycznia 2010) -
Jak 4fun.tv zaczynało działalnośc Doda nie była jeszcze gwiazdą. Mówiono o Kasi Kowalskiej i chyba Bajmie.
Twój Stary (30 stycznia 2010) -
hehe, a na początku dyrektorem 4fun.tv był Paweł Sito, i leciały tam reklamy w stylu "Doda, Ich Troje, (blablabla) ... u nas nie wystąpią!". Skończyło się jak zawsze :)
k (30 stycznia 2010)