INNE - FORUM
chillwave / hypnagogic pop
22 stycznia 2010http://www.youtube.com/watch?v=Y_CypxYtadQ
-
sorry, ale chillwave moglby sie ograniczyc do tego: http://www.youtube.com/watch?v=zbTjzZzfR7w
masakra (28 marca 2010) -
>aha, po tagach wygląda na to że robił to ktoś z dick4dick; mało prawdopodobne. zresztą to byłby największy rotfl zeszłej dekady jeśli dicki nagrałby coś powyżej 3.0
. (2 marca 2010) -
Moje marzenie to siedem białych draży!
kacper b. (2 marca 2010) -
ale trochę nieswojo się czuję słuchając tych tekstów.
rojal (2 marca 2010) -
ej, płyta "1996" robi mi niesamowicie.
rojal (2 marca 2010) -
Kurde, "Zakazany smak" to są solidne szóstkowe rejony! Pierwszą minutę można by elegancko przerobić na jakiś indie-hiciorek. A wracając do disco-polo-revivalu, to są dwie opcje: albo bym umarł, albo został Twórcą.
Twój Stary (4 lutego 2010) -
Dokładnie, nic nowego. >ogółem jak chillwave się przyjmie w polandzie oczekuje fali poważniej nostalgii za disco-polo i wynajdywania "legit" perełek, haha. To ja bym chyba wetdy umarł, hehe
Twój Stary (23 stycznia 2010) -
aleście, kurwa, szybcy z tym damiano ce zet. "całun" rządzi. jeden z singli 2009.
grażynka kulczyk (23 stycznia 2010) -
całkiem kijowe.
jakub (23 stycznia 2010) -
http://www.myspace.com/damianocz hm, mi to bardziej wygląda na jakieś powiązania z chłopomanią.
turas (23 stycznia 2010) -
aha, po tagach wygląda na to że robił to ktoś z dick4dick; to ja poproszę o rozwiązanie tego zespołu i skupienie się na takich produkcjach. bardzo serio.
shitty bicker (23 stycznia 2010) -
niestety nic, nawet fakt, że subtelność harmoniczną numeru robią proste transpozycje, nie jest w stanie zmienić faktu że mi się to w chuj podoba.
shitty bicker (23 stycznia 2010) -
b. fajne!
szczur (23 stycznia 2010) -
lo-fi acid Papa Dance czyli wracamy do pytania, na ile muzyka jest sama w sobie, a na ile to zjawisko społeczne. Są studenci psychologii którzy znają badania? Ja pamiętam tylko notatkę w bodajże "Wiedzy i Życiu" - badani lepiej oceniali utwory wyżej ocenione na listach, niż wtedy, kiedy tych list nie znali. ale to akurat chyba oczywiste. Przypuszczam, że skoro muzyka zarabia pieniądze, to ktoś-kiedyś-jeszcze zbadał.
Procyon (23 stycznia 2010) -
Tagi: damiano cz zakazany smak disco polo pop new wave indie dream synth gay hetero homo hetero4homo chillwave hypnagogic marzenia senne sen sny plaża beach niebo sky morze sea seaside mewa mewy śpiew teledysk chmury chłopomania rozgwiazdy porcys screenagers muzyka polski polska polskie italo hit mocne dobre przebój lato lata wspomnienia ładna dziewczyna nago naga sexy morza taniec dance house electro dyskoteka podkład karaoke hity top 10 90's 90te polsat wpadka relax relaks papa shazza całun
7.6 (23 stycznia 2010) -
ogółem jak chillwave się przyjmie w polandzie oczekuje fali poważniej nostalgii za disco-polo i wynajdywania "legit" perełek, haha.
Low (23 stycznia 2010) -
gruba sprawa.
MOSTY ŁÓDŹ S.A (23 stycznia 2010) -
myslałem, że takie rzeczy będą u nas grać około 2015. doznałem.
miniJoe (23 stycznia 2010)