INNE - FORUM

porcys media

4 stycznia 2010

http://www.porcysmedia.com/

Zawsze mnie zastanawiało po jaką cholerę (poza małpowaniem PFMu) podtrzymywana była ta domena (bo do tej pory był tam jedynie banner "PORCYS MEDIA"), a teraz najwyraźniej znaleziono rozwiązanie. Sądząc po wstępniaku, bardzo mi się ta inicjatywa podoba. Życzę powodzenia, I guess

V79
  • nie. koleś mnie nazwał endekiem bo pomyślał sobie, że jestem wyborcą pisu, bo przesłałem mu linka do artykułu krytykującego platformę. taka kolejność, ja ją tylko odczytałem.
    Jędrzej (23 kwietnia 2010)
  • > "chodzi o to, że wystarczy skrytykować Platformę, i już cię wszyscy mają za wyborcę PiSu (którym ja np. nie jestem i nigdy nie byłem). Zalinkowałem znajomemu ten artykuł Zagrobca i w odpowiedzi zostałem nazwany "endekiem". koleś nazwał cię "endekiem" a ty z miejsca poczułeś się wyborcą pisu. sprzeciwiasz się podziałowi świata na wyborców pis i po a sam wpisujesz się w tę retorykę.
    krzesło (23 kwietnia 2010)
  • to rozumiem jesteś stuprocentowym pisowcem a ja muszę spierdalać, a spieprzaj dziadu
    nihilista (23 kwietnia 2010)
  • brawo. ja również gratuluję. proponuję zajrzeć do słownika pod literkę S jak spierdalaj. hasło: Sarkazm, naturalnie..
    mrowkaweed (23 kwietnia 2010)
  • ludzie walą mnie media wystarczy spojrzeć co ci ludzie sobą prezentują.Piszecie że jak się nie zgadzasz z wyborczą to jesteś zagrożenie a czy jak się nie zgadzam z PISem to nie jestem zomo kurwa ludzie ogarnijcie się!Co poniektórzy to widzę mają tendencje to bycia andzrezejem cytujechoćby tego tutaj: Przecież wiadomo że wyborcza to dziennik o populistyczno-liberalnym charakterze, względnie żydomasońskim, więc o co chodzi? –mrowkaweed, 23/4/2010 16:18 no gratuluje retoryki brawo możesz wypić piwo z andrzejem a później spalą wam włosy na koncercie
  • Hehe, w ogóle "bycie obiektywnym"
    Pan Rafał (23 kwietnia 2010)
  • no ale to trzeźwy osąd jest, Gazeta Wyborcza to na liberalnym środku TO SAMO co Rydzyk na narodowo-katolickiej prawicy.
    rojal (23 kwietnia 2010)
  • chodzi o to, że wystarczy skrytykować Platformę, i już cię wszyscy mają za wyborcę PiSu (którym ja np. nie jestem i nigdy nie byłem). Zalinkowałem znajomemu ten artykuł Zagrobca i w odpowiedzi zostałem nazwany "endekiem". Wyborcza sprawia wrażenie, że wszyscy którzy się z nią nie zgadzają są "zagrożeniem", to o wiele więcej niż wyrażanie opinii. Ponadto między byciem "obiektywnym" a byciem "całkowicie nieobiektywnym" jest sporo miejsca, i Rzepie udaje się często w tej przestrzeni odnaleźć. Wyborczej - nigdy.
  • to już nie wybiórcza? wkurwiają ludzie, którzy oczekują akurat od wyborczej obiektywności i reprezentowania WSZYSTKICH POLAKÓW. wynajdują przykłady przekłamań, tendencyjność i oburzają się, bo oto znowu Rzepa zdarła maskę salonu. Przecież wiadomo że wyborcza to dziennik o populistyczno-liberalnym charakterze, względnie żydomasońskim, więc o co chodzi? Wyborcza=Rydzyk? po co tak głupio hiperbolizować, ponoć trzeźwy osąd to główna cecha charakteryzująca młodą prawicę więc nie kompromituj schematem.
    mrowkaweed (23 kwietnia 2010)
  • czemu nie? :) ja jestem poglądowo lewą stroną lewej strony, ale w chwili obecnej mając do wyboru kandydata z PO, PiSu i Sld wybrałbym tego z PiS-u. "Bushem" w Polsce jest Tusk, Komorowski i Schetyna, a nie Jarosław czy inni prominenci PiS. Prawo i sprawiedliwość jest sto razy bardziej społeczną partia niż liberalna Platforma.
    rojal (23 kwietnia 2010)
  • kurwa rozumiem wszystko ale być wyborcą PISu i jednocześnie być częścią tego serwisu, to tak jakby niezal świat powiedzmy w stanach popierał busha.Rozumiem krytykę w stosunku do PO bo jest uprawniona ale być wyborca PISu? nie mieści mi się to w bani
  • szkło kontaktowe = rozmowy niedokończone wiadomo.
    berg (23 kwietnia 2010)
  • "Wyborcy PiSu też mogą pisać o popkulturze" LOL Wyborcza = Rydzyk, coraz bardziej sie w tym przekonaniu utwierdzam
  • redaktora imć Zagłoby... –prawy, 23/4/2010 08:40 ZagRoby cieciu
    cieć Michała Zagroby (23 kwietnia 2010)
  • Wyborcy PiSu też mogą pisać o popkulturze, ale dziwna jest jedna rzecz: z jednej strony uwielbienie dla Tymańskiego, który pisze teksty takie jak DOB i Ideały Sierpnia, z drugiej - opowiadanie się za frakcją, która reprezentuje poglądy wyśmiewane w tych piosenkach. Lekka schizofrenia redaktora imć Zagłoby... (Nie żebym bronił PO, bo oni też mają swoje za uszami...)
    prawy (23 kwietnia 2010)
  • > –fhksq, 22/4/2010 13:29 ijd nha mhwlac hagsapt lejdu.
    efkja koae (22 kwietnia 2010)
  • nie wiem i gówno mnie to w zasadzie obchodzi. tak samo jak poglądy polityczne Zagroby i reszty ludków z porcysa. poczytać można z nudów, ale na jakieś przenikliwe tezy ja bym raczej nie liczył.
    paj (22 kwietnia 2010)
  • ''Heh, kaczystowski manifest niejakiego Michała Zagroby na Porcys to chyba ostateczny argument w dyskusji o ekskrementalności tego portalu? Kto głosuje na PiS, niech nie pisze o popkulturze tylko lepiej snuje kolejne rozważania z cyklu "Leo, why?". ''
    Zgadnijcie czyj cytat ? (22 kwietnia 2010)
  • fgs jeskyd, eg habe kjwcuijt lkeset? ks kejwema kw, kl hadx jehrthklne klhba g kpka.
    fhksq (22 kwietnia 2010)
  • czy to jest jakiś premierowy singiel drugiej części "michnikowszczyzny"? słaby materiał się szykuje znowu.
    krzesło (22 kwietnia 2010)
  • –17, 22/4/2010 10:39 Oh, 17, you so smart
    meh (22 kwietnia 2010)
  • Haha, mimowolnie na wszelki wypadek zacząłem czytać to od tyłu :)
    Twój Stary (22 kwietnia 2010)
  • –prawy wyborca, 22/4/2010 09:25 imponujące. a teraz zinterpretuj to: dksajld dkl w wadjd jodo jowdjla opwj ojpda nkwdawp jowdnm. djowad jdwa. d djwoaddnmaow, djowaenwk awdlpd pwpkpdaw[ oj,ngop jnonfenik.
    17 (22 kwietnia 2010)
  • ale niektórzy się podirytowali, oj, oj
    bumbum (22 kwietnia 2010)
  • Panie Zagłoba, po co się tak rozpisywać? Trzeba było napisać wprost: głosujcie na PiS, nie na PO, ani nie na komuchów-byłych SBków. Rosjanie już szykują się do skoku na Polskę Niepodległą - w Obwodzie Kalingradzkim arsenał szykują, z niemiecko-faszystowską Unią Europejską do V Rozbioru Polski przystępują. Szable w dłoń i na koń! Husaria do boju! Macie skrzydła na plecach? Toż to zniewaga! Jak oni mogą wpisywać się w księdze kondolencyjnej? Śledztwo prowadzić - a raczej fałszować? TW Bronisław K (o tym, że był TW dowiemy się z następnego artykułu śledczego inspektora Zagłoby) przygotował zamach stanu przeprowadził, by stolec po pro-polskim poprzedniku objąć. Teraz Unia wyciśnie z nas POLSKOŚĆ! TW BK odda ją za bezcen, za ropę, za gaz... Nie traćmy dumy narodowej! Jednoczmy się przeciw wrogom POLSKOŚCI! Auslander RAUS! nie zapomnijmy o Ideałach Sierpnia o ludziach, którzy walczyli o wolność o Kościele, który stał na straży polskości o Odrowężu, który ostatecznie wyssał pijawkę zdrady nie zapomnij o tych, którzy poniżali ani o tych, co saneczkowali na trzecie piętro o Sprawie, co ważniejsza jest niż osobnicze życie o Matce Polsce wyśnionej, nieudanej Matka, Matka, Matka Respektuj Ideały Sierpnia Matka, Ciotka, Babka Polska Solidarność, Solidarmość, Solimarność - solej nie zapomnijmy o Szabelkach i Konikach o Ułanach, Buzdyganach, Batonikach o Batorym z Mosiądzu i Majteczkach z Brązu o Gonitwach i Rybitwach Matki swej, solej nie zapomnij o nagłych skrętach Kuny nie zapomnij o smutnych oczach Drobiu nie omieszkaj dać Świadectwa polskości bądź Patriotą, zmyślnie produkując Miód Matka, Matka, Matka Respektuj Ideały Sierpnia Matka, Ciotka, Babka Polska Solidarność, Solidarmość, Solimarność - solej siódma okupacja, jedenasty zabór znów nam hańbią Orła, pragną stępić Pazur Żydzi i komuchy, geje i masoni słuchajcie uważnie - oto głos z przepony: "nikt nie będzie nam bezkarnie i bezwstydnie, wszem i wobec, lżyć, upadlać, lekceważyć, kalać, szmacić i centralnie Dymać Orła Białego Dymać Orła Białego Dymać Orła Białego Dymać Orła Białego Dymać Orła Białego Dymać Orła Białego Dymać Orła Białego Dymać Orła Białego, cha-cha boom!
    prawy wyborca (22 kwietnia 2010)
  • trochę naiwny ten artykuł i nie do końca mogę zrozumieć przeciwstawianie rzeczywiście kiepskiej dyplomacji rządu PO polityki PISu (przecież równie kiepskiej, także nieskutecznej i szkodliwej). To jest ten sam poziom nieudolności, tylko wektory różne. chociaż oczywiście Komorowski to słaby kandydat, tylko że z innych względów niż podane w artykule. wobec czego komentarz z 22/4/2010 00:10 może równie dobrze wyglądać tak: czy to nie jest irytujące, kiedy nasi rówieśnicy ale też nieco młodsi, którzy dopiero co dostają dowód, idą do urny i bezkrytycznie wrzucają kartę z zaznaczonym PIS, ponieważ tak im powiedziano w Naszym Dzienniku, Gazecie Polskiej i TVP, bodaj 'najlepszej informacyjnej stacji tv'?
    bezsenność (22 kwietnia 2010)
  • teraz nie jestem w stanie trzeźwo przeczytać całego artykułu mz, ale początek - zgadzam się w 100 procentach (doceńcie, podczas gdy się ma 100 promili.)
    rojal (22 kwietnia 2010)
  • i o to chodzi. czy to nie jest irytujące, kiedy nasi rówieśnicy ale też nieco młodsi, którzy dopiero co dostają dowód, idą do urny i bezkrytycznie wrzucają kartę z zaznaczonym po, ponieważ tak im powiedziano w tvn24, bodaj 'najlepszej informacyjnej stacji tv'? linkujcie artykuł zagroby gdzie się da, bo dobry jest.
    dzieciak (22 kwietnia 2010)
  • Wielkie zdjęcia i tytuły artykułów naprawdę się nie obrażą, jeśli będą jednocześnie służyły za linki do owych artykułów. Obecnie, żeby gdzieś przejść, trzeba klikać w najmniejsze elementy na stronie i nie lubię stron internetowych, pozbawionych możliwości "otwierania w nowym okienku/zakładce"
    17 (22 kwietnia 2010)
  • e, a te artykuły to można szeroko komentować czy lepiej nie?
    la di da (21 kwietnia 2010)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)