INNE - FORUM

Dobre płyty z 2010

23 listopada 2009

listopad 2009 jeszcze sie nie skonczyl a JUŻ mozna podawac swoje typy

FTR
  • –rojal, 15/4/2010 23:20 z pierwszą trójką widzimy sie pod koniec roku, potem dla mnie jest dlugo dlugo nic i poźniej reszta już w przypadkowej kolejności u mnie tak to wyglada 1.toro 2.rangers 3.ariel 4.sam amidon 5.class actress 6.phantogram 7.gonjasufi 8.forest swords
    demian (16 kwietnia 2010)
  • posłuchałem tych nowych broken social scene, pewnie i tak zamówię w wersji płytowej (bo są momenty, a generalnie uwielbiam gości), ale i tak jest niepokojaco słabo. przprodukowane cholernie, gdzie ta ich lekkość? gdzie melodie? uuuuuuu... na fali pitchforkowego hajpu i offowego klimatu sięgnąłem też po tallest ma on earth nowe. no i ten wokal pod Dylana to jakiś zart chyba
    pszemcio (16 kwietnia 2010)
  • –turas, 15/4/2010 20:23 chyba "Smokey Taboo"
    sivi (16 kwietnia 2010)
  • skonczcie sie podniecac suburban tours :(
    sugarcube (15 kwietnia 2010)
  • no bardzo fajne to LCD. jak na razie moja lista z tego roku wyglada następująco: 1) Ariel Pink's Haunted Graffiti - Before Today (piękne, ciagle słucham) 2) Toro Y Moi - Causers of This (to i Ariel to płyty dziewiątkowe) 3) Rangers - Suburban Tours 4) Muchy - Notoryczni Debiutanci (no co) 5) The Bird and the Bee - Interpreting the Masters Volume 1: A Tribute to Daryl Hall and John Oates 6) Erykah Badu - New Amerykah Part Two: Return of the Ankh 7) LCD Soundsystem - This Is Happening 8) Forrest Swords - Dagger Paths 9) Caribou - Swim 10) Four Tet - There Is Love in You
    rojal (15 kwietnia 2010)
  • płyta średnia, "lemonade" top 5 kawalkow tego roku imo.
    turas (15 kwietnia 2010)
  • a nowe cocorosie?
    eee (15 kwietnia 2010)
  • no dupy nie urywa, ale zle tez nie jest
    v/a (15 kwietnia 2010)
  • No wyciekło, ale nie oszukujmy się, dupy nie urywa. Czwórkowo-piątkowe jak dla mnie niestety.
    glootech (15 kwietnia 2010)
  • holy fuck - latin, apetyczne. no i broken social scene juz wycieklo.
    pies lampo (15 kwietnia 2010)
  • Rzucam linka do Coyote Clean Up, i tak możecie pobrać za darmo ze strony labelu więc żebyście nie szukali kto ciekaw : http://www.mediafire.com/?jnjzn3nymii
    kacper b. (9 kwietnia 2010)
  • Dem Hunger - Caveman Smack. Trochę za bardzo pojebane, żeby mogło być jednoznacznie dobre, ale warto posłuchać, potrafi namieszać. A Badu chyba jednak 4th World War > nudnawo szóstkowe Return of the Ankh.
    fight!suzan (8 kwietnia 2010)
  • baths- baths
    std (4 kwietnia 2010)
  • Return of the Ankh wymiata. Sprawdźcie. ;)
    zhivago (26 marca 2010)
  • Scuba - Triangulation
    std (25 marca 2010)
  • lol, ale faux pas. oczywiście chodziło o to że żeńskie wokale.
    turas (25 marca 2010)
  • david byrne & fatboy slim - here lies love pięknie panom wyszła płytka (no i santigold sporo tam też)
    turas (25 marca 2010)
  • natural snow buildings do ściągnięcia ze free z vulpiano rec.
    -=+ (23 marca 2010)
  • no dla mnie 7.6 i zarzucam sobie ostrożność. Olde Spelling Bee i Porcys jakoś słabo mi się łączyło. Pomyślałem też, że młodszy stuff nie przełknie tych apokalips, szamanizmów itp., także niespodzianka w jak najbardziej pozytywnym sensie. a e-smith poruszył temat DC i też ciekawie. "Pean to Wilson" też automatycznie skojarzyłem z Rangers. Pewnie dlatego, że album zbiera wszystkie modele twórczości Vinniego, więc słuchając tej antologii ma się odświeżone zakamarki twórczości gościa.
    fight!suzan (23 marca 2010)
  • redakcja porcys zna albumy durutti column? wszędzie widzicie tego ariel pinka, w na płycie rangersów najwięcej powiewa 'lirycznym brzdękaniem na falach lo-fi' vinniego.
    e-smith (23 marca 2010)
  • no jak dla mnie trochę więcej niż 7.0, ale nieważne, grunt, że świetny album. (i dlaczego "niespodziewanie"?)
    janek b (23 marca 2010)
  • Forest Swords - Dagger Paths - potwierdzam, zajebista płyta. Chyba najlepsza dotychczas w tym roku. Fajnie, że doczekała się, dość niespodziewanie, recki na Porcu.
    fight!suzan (23 marca 2010)
  • Peter Van Hoesen - Entropic City Do posłuchania: http://www.t2x.eu/entropiccity/
    zhivago (22 marca 2010)
  • titus andronicus - w koncu pitchfork sie na cos przydal. nic odkrywczego, ale calkiem mily kickass. –pies lampo, 16/3/2010 00:35 nie.
    gawronski (20 marca 2010)
  • a nie wiem czy wiecie ale przed Amidonem występuje wasz ulubieniec czyli Tobiasz http://www.myspace.com/coldairmusic
    amidon (20 marca 2010)
  • ja czekam, jak i na jego poznański koncert w kisielicach
    v/a (18 marca 2010)
  • a na nowego samamidon nikt nie czeka? tutaj zajawka: http://www.folkradio.co.uk/2010/03/sam-amidon-i-see-the-sign/
    demian (18 marca 2010)
  • titus andronicus - w koncu pitchfork sie na cos przydal. nic odkrywczego, ale calkiem mily kickass.
    pies lampo (16 marca 2010)
  • >turas, 11/3/2010 18:24 magiczna nuda, ups
    es (12 marca 2010)
  • to o Delphic to chyba jakiś żart??????? na razie (pomijając TyM i dyskusje na ten temat) mamy bardzo słaby początek roku mnie chyba najbardziej zawiedli mimo wszystko Liars,po świetnym singlu nic nowego na Sisterworld nie zaprezentowali,czego nie było na poprzednich płytach,poza tym jak przynudzali tak przynudzają (a do premiery Caribou jeszcze trochę czasu jest,pomiarkujcie)
    kacperski (12 marca 2010)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)