INNE - FORUM
Dobre płyty z 2010
23 listopada 2009listopad 2009 jeszcze sie nie skonczyl a JUŻ mozna podawac swoje typy
-
ja słuchałem sobie ostatnio Teen cośtam, ten nowy chillwave, i to jest na 4.0 serio. Tutaj okłamali trochę.
rojal (28 sierpnia 2010) -
no i hurts w koncu wycieklo, zdecydowanie daje rade. wonderful life oczywiscie najjasniejszy punkt, ale reszta plyty tez na wysokim poziomie.
pies lampo (28 sierpnia 2010) -
Devin, Big Boi, Curren$y (!), jakoś tam Eminem, OBY Ice Cube.
krzy (26 sierpnia 2010) -
o, i zgadzam sie z kacperskim, land of talk bardzo milo sie slucha
pies lampo (26 sierpnia 2010) -
tera melos - patagonian rats
pies lampo (26 sierpnia 2010) -
coś cicho o Land Of Talk,a fajna płyta (wystraszyliście się 6.9 na piczforku czy jak?tyle samo ma nowe !!!,ale to nudny już zespół,więc who cares about this band?)
kacperski (24 sierpnia 2010) -
Teen Daze - muszę przyznać, że od kilku dni jestem naprawdę oczarowany tą EP-ką Może to tylko pierwsze wrażenie, które z czasem przeminie, ale ja do oceny z recenzji dodałbym jescze jeden (może niepełny) punkcik.
Fitch (23 sierpnia 2010) -
of montreal false priest
320 kbs (16 sierpnia 2010) -
coyote clean up - downhill exxxpress
pies lampo (16 sierpnia 2010) -
menomena bardzo. znak jakości.
pan miyagi (29 lipca 2010) -
nowa menomena –em c, 27/7/2010 21:41 prawda. trzy kawalki przesluchane a kazdy z nich bylby dobrym i reprezentatywnym singlem.
w trakcie wymyślania nicku (29 lipca 2010) -
filestube.com i jedziesz?
e.agent (29 lipca 2010) -
to niech ktoś ściągnie i zrobi upload na czymkolwiek innym.
ss (29 lipca 2010) -
może Tobie. ja mam error jak klikam w "download". nevermind –ss, 29/7/2010 14:08 przez mozille hula nawet u mnie w pracy :)
sivi (29 lipca 2010) -
może Tobie. ja mam error jak klikam w "download". nevermind
ss (29 lipca 2010) -
też nie bardzo działa
ss (29 lipca 2010) -
mozna. szósty link na drugiej stronie.
b'skitu (29 lipca 2010) -
luz, też umiem googlować, ale to nie znaczy, że można znaleźć działający link.
ss (29 lipca 2010) -
http://www.google.pl/search?hl=pl&tbs=blg:1&q=mount+kimbie+crooks+%26+lovers+blogspot&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
b'skitu (29 lipca 2010) -
byłby ktoś tak miły i zapodał płytką Mount Kimbie.
ss (29 lipca 2010) -
po pierwszych dwoch przesluchaniach bylem wcale rozczarowany nowa menomena, ale to tzw. 'grower'. swietna i sliczna plyta.
em c (27 lipca 2010) -
To ja napiszę, że "Monsters of Jazz" Pink Freudów jest płytą ósemkową i jak na razie najlepszą polską płytą w tym roku. Zajebisty, zadziorny, dający kopa jazz, który jest jednocześnie ciekawy poznawczo. Zwarte kompozycje, coraz bardziej owocne eksperymenty z brzmieniem. Słucha się świetnie. Polecam. Liczę na zajebisty koncert na Offie, bo z takim materiałem nie da się zagrać słabego koncertu. PS. Utwór "Monster of Jazz" promujący wydawnictwo jest akurat imo mało reprezentatywny dla płyty i słabszy od reszty materiału. Ja wybrałbym na "singla" "Warsaw" albo "Bald Inquisitor".
anlgmt (27 lipca 2010) -
Nie wiem gdzie to wcisnąć, więc: Terry Gilliam (Brazil, 12 Monkeys, Monty Python) to direct Arcade Fire Madison Square Garden live webcast http://bit.ly/9UH76X Moja pierwsza reakcja: "wait, what?". Ale w sumie fajnie, Suburbs bardzo udane moim zdaniem (do słuchania, a nie do przeżywania, jak Funeral). Na tę chwilę okolice siódemki nawet.
glootech (27 lipca 2010) -
arcade fire nawet dobre, nie znam poprzednich płyt, ale ta mi się nawet podoba po kilku razach.
paj (26 lipca 2010) -
Benoît Pioulard nowy jest piękny!
chłodnik litewski (26 lipca 2010) -
i tak wiem, ze pogardzicie, ale wrzucam pantree owl http://soundcloud.com/pantreeowl/sets/ep
sivi (26 lipca 2010) -
Lower Dens - Twin-Hand Movement w pizdu fajne i w pizdu nieznane (6tys. odtw na lastfm), wspomniane ostatnio przez pitchfork (8.1).
kapelusznik (25 lipca 2010) -
Current 93 - Baalstorm, Sing Omega Chyba jeszcze nie padło, a robi wrażenie. Zdaje się, że Tibet nie dał nic tak dobrego od dłuższego już czasu. Wrzucam swoje notatki dla zachęty: http://fightsuzan.blogspot.com/2010/05/current-93-baalstorm-sing-omega.html
fight!suzan (24 lipca 2010) -
z tym Alcest to przesada konkretna, piątkowa płyta oceniana prawie tak samo jak nowa Badu, Ariel czy Samps...
rojal (24 lipca 2010) -
interpol nie, the avalanches TAK, nawet spoko rok jest
v/a (23 lipca 2010)