INNE - FORUM
najbrzydsze polskie miasta
20 listopada 2009no właśnie, jakież to miejsce w polsce aktywuje u was odruch wymiotny na samą myśl o nim.
jakież to miejsce jest dla was dziurą w dupie i pizdą zwątpienia, szarym zapomnianym, przesyconym negatywną polskością i upstrzonym polskim poczuciem gustu?
moi zdecydowani faworyci:
Ruda Śląska
Zabrze
Kielce
Olsztyn
napierdalajta!..
-
kato lepsze pod względem architektury (moderna!), ale te dwa miejsca co wymieniłem w sosno chyba jako jedyne dają radę w tym mieście, z tych miejsc co znam przynajmniej.
camel (22 listopada 2012) -
oj taaak (poza Plazą i tzw. Patelnią) –camel, ślązak ;), 22/11/2012 18:19 architektoniczny gust polaków jest w czarnej dupie lat 90. brak słów.
krzesło (22 listopada 2012) -
oj taaak (poza Plazą i tzw. Patelnią)
camel, ślązak ;) (22 listopada 2012) -
sosnowiec
naprawdę nikt tego jeszcze nie napisał? (22 listopada 2012) -
–em c, 21/11/2012 19:36 OTM (i o łodzi, i o radomiu)
k (22 listopada 2012) -
"Z ładnych miast to oczywiście Kazimierz nad Wisłą" - iiiiihhihihihihihi, to jest dopiero miasto które jest przereklamowane pod względem jego rzekomej urody no wiadomo trzecie miejsce po Krakowie i Sandomierzu
japa (21 listopada 2012) -
wszyscy moi znajomi zawsze jechali po lodzi zawsze a mi podoba sie strasznie ('i dzis mowi 'ladnie pachniesz''), troche przypomina warszawska prage, i chuj, ze zapuszczona. <3 lodz. oraz fajnie, ze nie jest tak bolesnie rozesrana jak warszawa. najbrzydszym miastem jaki w tej chwili kojarze jest radom. moze sa tam rzeczy, ktore nalezy zobaczyc, ale ja musialem je ominac, ozesz kurwa jak bardzo wszystko tam jest brzydkie i bez sensu, aaargh oraz tfu.
em c (21 listopada 2012) -
tzw pierdoła renesansu
panicz (21 listopada 2012) -
"Z ładnych miast to oczywiście Kazimierz nad Wisłą" - iiiiihhihihihihihi, to jest dopiero miasto które jest przereklamowane pod względem jego rzekomej urody
V79 (21 listopada 2012) -
A sorry, zapomniałem o Łodzi. Miasto samo w sobie nie jest brzydkie, ale tak zapuszczone i zaniedbane, że deprecha po przyjeździe murowana. Warszawa jest jaka jest, ale jedźcie do Łodzi i potem do W-wy. To dwa różne światy. Z ładnych miast to oczywiście Toruń, Kazimierz nad Wisłą, Chełmno, Przemyśl itd. Nie byłem nigdy w Zamościu, a jestem ciekawy tego miejsca. Lublin - bez przesady, jedź do Włocławka, to wrócisz czym prędzej do Lublina.
Sartoris (21 listopada 2012) -
Nie podam najbrzydszego miasta, ale miasta, które jest bardzo popularne, a moim zdaniem to totalna nędza. Chodzi o Gdańsk. Totalnie nie rozumiem fascynacji tym miastem, czy miastami, bo połowa Polski podnieca się Trójmiastem. Z mojego rodzinnego miasta mam bliżej do Gdańska niż do Wawy, ale nie trawię tego portowego, robotniczego miasta. Byłem tam ostatnio po 3 latach przerwy i potwierdzam swoją opinię. Zapuszczone, mnóstwo dresiarzy, ponuro, brudno, wielkie blokowiska. Oczywiście są tam też fajne rzeczy, ale Gdańsk jest po prostu przereklamowany. Najbrzydsze spośród tych, które znam: Włocławek - obraz nędzy i rozpaczy, 1 miejsca bez dwóch zdań Bydgoszcz - już lepiej, ale szału nie ma
Sartoris (21 listopada 2012) -
wnerwia mnie Lublin ale to dosc urokliwe miasto. trzeba mieć naprawde nierówno pod czachą 9 lub spaczony gust) zeby twierdzic,ze to brzydkie miejsce. zapuszcone, zaniedbane i zabidowane tak ale nie brzydkie na Boga 2 najrzydsze polskie miasta w których byłem - Radom - Wałbrzych
panie idz pan w chuj (6 listopada 2012) -
krosno podkarpackie syf
paz (5 listopada 2012) -
przepraszam, ale Gliwice, Tychy, Rybnik, Tarnowskie Góry czy Mikołów to bardzo ładne górnośląskie miasta, Katowice też, ale wolę te wyżej wymienione..(południowe dzielnice Kato za to rządzą)
camel (4 listopada 2012) -
katowice, chorzów, bytom
Agent Tnega (4 listopada 2012) -
cały ślumsk górny poza katowicami
książę rom (4 listopada 2012) -
jeśli padają tu nazwy takie jak szczecin, lublin czy katowice to znaczy, że w życiu nie widzieliście naprawdę brzydkiego miasta. zapraszam do białegostoku.
krzesło (4 listopada 2012) -
Łódź, Bytom.
camel (4 listopada 2012) -
obecność przemyśla w tym wątku - no ja nie wiem co powiedzieć, mam nadzieję, że osoba, która to napisała już nie żyje.
ooo0ooo (4 listopada 2012) -
Radom znam tylko 'z przejazdu', no i raz na rok spędzam w okolicach dworca jakieś 2godziny: ja pierdole, wszystko wokół wygląda jakby był początek lat 90 w swoim najgorszym wydaniu, przyjeżdżając po paru godzinach do Katowic czuję się jakbym był w jakimś Paryżu czy innych Londynach.
Ahmed (4 listopada 2012) -
całe trójmiasto jest chujowe
mieszkaniec trójmiasta (4 listopada 2012) -
przypadkiem odgrzebałem ten temat i nadal rozwala mnie fakt, że LPU zostało tu wymienione (i to tak wcześnie), Puławy nie są wcale takie brzydkie, a na pewno nie na pierwszy rzut oka (ale to już raczej temat do rozkminy miedzy współmieszkańcami, jakieś narzekania na budynki postawione tu przez ostatnie 15 lat etc.) dziwi mnie, że nikt nie wymienił Radomia (może ma tak jak Lublin i nie jest taki odrzucający, jak z wierzchu wygląda? choć ciężko mi w to uwierzyć, żaden znany mi mieszkaniec tego miasta nie powie o nim dobrego słowa). mógłbym jeszcze sypać relatywnymi obskurami typu Ryki, ale nie wiem czy to się w ogóle LICZY jako miasto, lol
V79 (4 listopada 2012) -
o tej porze roku, nocą, to kraków
jajko (26 listopada 2009) -
W kategorii najbardziej depresyjne: 1. Katowice 2. Łódź najbardziej kiczowate: 1. Zakopane
w dupie byliście (24 listopada 2009) -
Kalisz był zajebisty jeszcze 2-3 lata temu. Teraz mocno zaniedbany jest niestety. Ale Park Miejski nadal chyba najpiękniejszy w Polsce.
glootech (24 listopada 2009) -
>Sandomierz. unikat jak na polske, niezwykle urokliwe położenie To centrum naprawdę jest na wzniesieniu? Zajebiście! –Twój Stary, 24/11/2009 14:53 cała starówka jest na wzgórzu, dołem wisła płynie.. sie wątek przeradza w krajoznawczy a miało być o brzydocie i schujowaceniu
Makanaki (24 listopada 2009) -
byłem kiedyś na chwilę w Drezdenku. Jest tam jakieś coś na patyku, że niby miasto stolica gospodarności w którymś tam roku za PRL, i to był, patrząc na wygląd Drezdenka, chyba ostatni rok jakiejkolwiek gospodarności w tym mieście. ktoś widział?
tottenhamon (24 listopada 2009) -
>Sandomierz. unikat jak na polske, niezwykle urokliwe położenie To centrum naprawdę jest na wzniesieniu? Zajebiście!
Twój Stary (24 listopada 2009) -
–Makanaki, 24/11/2009 10:32 proste. moje miasto. nie mogło się w innym kontekście ukazać w tym wątku.
17 (24 listopada 2009) -
a i jeszcze jedno miasto -fenomen. Sandomierz. unikat jak na polske, niezwykle urokliwe położenie: http://www.umichasi.pl/images/Okolice/Sandomierz.jpg
Makanaki (24 listopada 2009)