INNE - FORUM

plastic people of the universe

4 listopada 2009

Grają jutro (czwartek) we Wrocławiu. Nie mam pojęcia, jak brzmią teraz (kilka lat minęło), ale choćby ze względów historycznych (hehe) warto się wybrać. No i, cholera, grali z VU, obalali komunizm i byli nieźle pojebani.

Nie znam dyskografii na wyrywki, ale warto pogrzebać w tych starszych rzeczach, np "Jak bude po smrti".

zresztą a props pojebanych koncertów w sobotę Psychic TV, ech Wrocław, Wrocław

janek b
  • Nazywanie Plastic odpowiedzią na VU to trochę na wyrost :] Natomiast WIADOMO kurwa. Będą mi tu na Wrocław najeżdzać. Bez Hlavsy to nie to samo, ale zobaczyłbym.
    Łachecki (5 listopada 2009)
  • kolejny powód do kompleksów wobec Czechów. Oni cztery dekady temu mieli swoją odpowiedź na Velvet Underground a gdzie my(Polacy znaczy się) muzycznie wtedy byliśmy ? :(
    człowiek z dupy (5 listopada 2009)
  • >pojebani byli, fakt, choć ich stricte religijne odjazdy >niezbyt mi odpowiadają. to chyba też trochę przez wzgląd na teksty Egona Bondy'e go. masz jakieś namiary na ten bootleg? dzięki
    janek b (5 listopada 2009)
  • grali w 2006 w Wawie i brzmiało to trochę jak środkowe Wire z dęciakami... ja lubię album "egon bondy's...". pojebani byli, fakt, choć ich stricte religijne odjazdy niezbyt mi odpowiadają. co do VU - to ich bootleg chyba z 1969 albo 1970 z coverami VU, Zappy i Beefhearta, mistrz
    PK (5 listopada 2009)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)