INNE - FORUM
Nadzieja polskiej muzyki - pchełki
11 października 2009ktoś w ogóle słyszał o tej kapeli? to pierwszy zespół jaki widziałem na tegorocznym openeku, i padłem na cycki. Na dzień dzisiejszy to jedyna polska kapela, która wróży coś naprawdę poważnego.
http://www.myspace.com/pchelki
(posłuchajcie covera bjork ;) )
-
świetne, prawie tak dobre jak wiolonczele z miasta.
w,sztu (15 października 2009) -
> –dupa pawła, 14/10/2009 17:17 spuszcza ci sie do papy?
zblazowany weekendowicz (14 października 2009) -
A na temat twórczości pchełek nie mogę się wypowiadać bo znam wokalistkę osobiście, więc mimo iż to bardzo przyjemne dźwięki zostawiam podjarkę innym –człowiek z dupy, 12/10/2009 10:00 a ja znam cały zespół, a klawiszowiec jest moim chłopakiem, ha!
dupa pawła (14 października 2009) -
mają szanse na awans, ale nie taki, jak jeszcze kilka, kilkanaście lat temu, dzięki za linka, widzą mi sie.
jajko (13 października 2009) -
phi a ja tam byłem na ich koncercie i co to za folkowy wokal jest to ja nie wiem
niedoświadczony porcysiak (13 października 2009) -
'miksują dziewki' całkiem przystępne. choć hasła 'nadzieja' polskiej muzyki to określenie od dupy strony. –miszaczek, 12/10/2009 20:17 może i brzmi to jakoś patetycznie, ale taka jest prawda - skoro ci ludzie mają po 20 lat i już robią taką muzykę, to zwiastuje to naprawdę dobrą przyszłość. czekam na pierwszego long-play'a, podejrzewam, że dopiero wtedy usłyszy o nich jakieś większe grono. btw. "kasieńka" przypomina mi klimaty pocahaunted. bd
zg (13 października 2009) -
widzialem na offie rok temu, podobalo mi sie zdecydowanie.
em c (12 października 2009) -
'miksują dziewki' całkiem przystępne. choć hasła 'nadzieja' polskiej muzyki to określenie od dupy strony.
miszaczek (12 października 2009) -
Zespół bardzo niszowy –król rybak, 12/10/2009 08:32 niszowe zespoły raczej nie występują na openerze a te stuprocentowo niszowe nie mają profilu na majspejsie więc... A na temat twórczości pchełek nie mogę się wypowiadać bo znam wokalistkę osobiście, więc mimo iż to bardzo przyjemne dźwięki zostawiam podjarkę innym
człowiek z dupy (12 października 2009) -
"Nadzieja polskiej muzyki" - tyle razy już słyszałem to hasło, że mocno się zdewaluowało. Zespół bardzo niszowy, ale na swój sposób oryginalny. Na pewno nie ma szans zawojować anten radiowych, więc nie spodziewałbym się szału
król rybak (12 października 2009) -
btw. z tego co widzę, to na myspace coś nie chodzą te utwory, tu są do ściągnięcia http://www.lastfm.pl/music/Pche%25C5%2582ki/hop-siup?ac=pche%C5%82ki
zg (11 października 2009)