INNE - FORUM
raperzysta polański
28 września 2009wątek zakładam bardziej w kontekście reakcji 'polskiego środowiska artystycznego" na sytuację pt.: http://www.pudelek.pl/artykul/19982/ha_ha_ha/
niż w kontekście wyruchania w obie dziury trzynastolatki po tablecie. szczęść boże.
-
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7107192,13_latek_zostal_ojcem__jest_szczesliwy.html?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=4189036 a gdzie skazujacy wyrok sadu?
v/a (3 października 2009) -
"Bo choć zawsze byłem prymusem, tego dnia pierwszy raz w życiu zostałem skrzywdzony w procesie edukacji przez kogoś, kto obecnie zasiada na ławie oskarżonych pod zarzutem przekroczenia uprawnień." Kurde, niech mi ktoś wytłumaczy o co mu chodziło.
Twój Stary (3 października 2009) -
Myślę, że Andrzej nie spotykał się z dziewczynami, bo i tak światem żądzą Żydzi, którzy są wszędzie. wiecie, co jest lepsze od seksu z 13 latka? <wzdycha, z zaduma> niiiiiic. –em c, 3/10/2009 11:48 przypomina mi się ochroniarz z mojej byłej pracy, który słynął z dziwnych zachowań i niemniej zawyżających jego poziom żartów. przykład: -jaka jest różnica pomiędzy seksem z 12latką a jazdą ferrari? - nie wiem. - ja też. nigdy nie jechałem ferrari.
damian (3 października 2009) -
Bo choć zawsze byłem prymusem, tego dnia pierwszy raz w życiu zostałem skrzywdzony w procesie edukacji przez kogoś, kto obecnie zasiada na ławie oskarżonych pod zarzutem przekroczenia uprawnień.
ten lepszy (3 października 2009) -
Weźmy pod uwagę fakt, że Andrzej udziela korepetycji, więc może rzeczywiście był jedynym facetem po dwudziestce, którego spotykały te gimnazjalistki i im odwalało.
Twój Stary (3 października 2009) -
Ja znam lepsze: No chodź, nie powiem mamie:P
sas (3 października 2009) -
>hahaha cytat roku andrzeja proponuję zabawę: na jakie teksty trzynastolatki próbował wyrwać Andrzeja? mój typ: ja tak o sobie nie myślę, że mam trzynaście lat.
kb (3 października 2009) -
wiecie, co jest lepsze od seksu z 13 latka? <wzdycha, z zaduma> niiiiiic.
em c (3 października 2009) -
Gombrowicz by to nazwał bembergowaniem.
panfilip (2 października 2009) -
"Oczywiście, wkraczający w okres dojrzewania dzieci zwykle są ciekawe świata i zdarzało mi się być "podrywanym" przez 13-latki, ale zawsze mówię stop i zostawiam takie znajomości na stopie koleżeńskiej - przyjemnej i bezpiecznej." hahaha cytat roku andrzeja
lololol (2 października 2009) -
http://andrzejbuda.blog.onet.pl/Pedofil-Roman-Polanski-konczy-,2,ID391950764,n "Polański jechał do Szwajcarii po odbiór nagrody, a zamiast nagrody dosięgła go kara i rozległo się wielkie aj!waj!" "wyglądała na 12 lat!"
aende (2 października 2009) -
tylko te ktore podaja sie za pelnoletnie
v/a (2 października 2009) -
mam nadzieję, że nie,ty wstrętny pedofilu!
paj (2 października 2009) -
dobra. nudna ta rozmowa. lepiej powiedzcie czy jakieś trzynastki czytają porcys
17 (2 października 2009) -
wiec w polsce mozna uprawiac seks z pietnastolatka z tego wynika...
§ 1. kodeksu karnego "Kto obcuje płciowo z małoletnim poniżej lat 15 lub dopuszcza się wobec takiej osoby innej czynności seksualnej lub doprowadza ją do poddania się takim czynnościom albo do ich wykonania, podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12. " Utrzymywanie stosunków seksualnych z osoba, która ukończyła 15 lat nie stanowi czynu zabronionego, jednakże z moralnego punktu widzenia pozostawia wiele do życzenia... wszak 15latka, to przecież jeszcze dziewczynka."
a jaka jest u nas kara za stosunek z nieletnia, nie chodzi o gwalt, wie ktos?
ok, jak udowodnia, ze ja wykorzystal, upil i zgwalcil to ok, niech siedzi, ale niech to udowodnia! a przyznal sie tylko do seksu z nieletnia, za zgoda obojga stron na stosunek
"kurwa, on jej nie wykorzystal, rozumiem, ze gdyby ja brutalnie zgwalcil i zmuszal do seksu, jednorazowy wybryk, ta laska to dziwka uczestniczaca w wielu orgiach w LA podajaca sie za pelnoletnia, chora matka ktora chciala hajsu, slawy i sedzia, ktory chcial zrobic kariere skazujac slawnego rezysera." pewnie zostaniesz andrzejem buda kiedy dorosniesz. twoje 'argumenty' przeciwko dziewczynie (brala udzial w orgiach, podawala sie za pelnoletnia, matka chciala slawy etc.) moga byc prawdziwe albo nie, ale nie maja nic wspolnego z tym o co oskarzony byl polanski, tzn. upicie 13 latki, podanie jej jakiegos lekarstwa/narkotyku i wykorzystania jej seksualne. do czego polanski SIE PRZYZNAL (ale ty wiesz lepiej: "on jej nie wykorzystal"), problem polegal na tym ze sedzia nie mial zamiaru uwzglednic ugody miedzy prawnikami (ktora przewidywala raczej symboliczna kare biorac pod uwage zarzuty) i chcial skazac polanskiego na dlugoletnie wiezienie, wiec polanski zwial ze stanow nie czekajac na wyrok.
em c (2 października 2009) -
ej. ej. ej. ej. pierwsza sprawa: a skąd wy wiecie, że polański nie znał jej rzeczywistego wieku? "z tego co mi się kojarzy", to znał
>ta laska to dziwka uczestniczaca w wielu orgiach w LA podajaca sie za pelnoletnia Ej, ale reżyser ma na tyle rozwinięty zmysł estetyczny, żeby wybrać aktorkę odpowiednią dla roli, a nie rozpoznać, że dziewczyna ma poniżej 18 lat?
Twój Stary (2 października 2009) -
ok znowu napiszecie ze argumenty z dupy. –v/a, 2/10/2009 14:06 noooooooooooooooooooooooooo
>Poparcie gwiazd też. A jednak to poparcie jeszcze długo może odbijać się wszystkim czkawką.
kurwa, on jej nie wykorzystal, rozumiem, ze gdyby ja brutalnie zgwalcil i zmuszal do seksu, jednorazowy wybryk, ta laska to dziwka uczestniczaca w wielu orgiach w LA podajaca sie za pelnoletnia, chora matka ktora chciala hajsu, slawy i sedzia, ktory chcial zrobic kariere skazujac slawnego rezysera. tyle lat byla cisza, jak robil te wszystkie filmy, pokazywal sie na galach, male wzmianki o incydencie dla ktorego uciekl ze stanow byly tylko, a teraz co sie dzieje to masakra... ok znowu napiszecie ze argumenty z dupy.
>> Ale skumajcie najważniejsze: 30 lat (30 LAT!) było o tym wiadomo i jakoś nikomu nie przyszło do głowy o tym poważniej dyskutować. no, właśnie. i jeszcze to skumacje: "Polański został oskarżony o gwałt, ale potem kwalifikacja czynu na mocy ugody między prawnikami została zmieniona i kiedy Polański uciekał z USA, nie był już oskarżony o gwałt, lecz o nielegalny stosunek płciowy z nieletnią, co jest przestępstwem mniejszego kalibru." na mocy ugody, kurwa.
jajko (2 października 2009) -
Ej, pytam poważnie. Jakie jeszcze gwiazdy mają takie grzeszki na sumieniu? I jeszcze dodam, że to, jakie doświadczenie ona miała, jak się zachowywała i co umiała (hehe) nie ma najmniejszego znaczenia. Poparcie gwiazd też. Ale skumajcie najważniejsze: 30 lat (30 LAT!) było o tym wiadomo i jakoś nikomu nie przyszło do głowy o tym poważniej dyskutować.
wedlug was nie mozna byc przeciwnikiem pedofilii i jednoczesnie bronic Polanskiego, akurat tego niejednoznacznego przypadku? czy jak? –v/a, 2/10/2009 13:28 stary. wg nas nie można stosować takich argumentów jakie ty stosujesz: "a kare za swoj czyn juz poniosl, tyle lat nie mogac poleciec do usa i sluchajac tylu obrazliwych slow na swoj temat. sama poszkodowana juz nic nie chce i ma tego dosc." - ... (no tak. "zdefiniowałeś prawo na nowo") "zatrzymanie Polanskiego bylo chamskie, gra polityczna miedzy usa a szwajcarami (chodzi o oszustwa podatkowe-konta w bankach)" - ... "chamskie zatrzymanie" - wtf? argument o grze politycznej to też odwracanie uwagi od faktów. może to i interesujące na swoich prawach jest, ale nie tykające istoty sprawy. "to lej na mnie, na almodovara, scorsese, allena i wielu innych tez. " - yyy. stary. no co to za argument. mogę lać jeśli chcesz. "sama mu sie dziwka pchala do lozka" - WTF#8. ta dziewczyna miała TRZYNAŚCIE LAT. polański trochę więcej. nie no, ponownie nie wiem jak się odnieść do twojego argumentu "tylko ze Polasnki nie wiedzial ze sex z nieletnia w californi od razu traktowany jest jako gwalt" - czyli polański był przekonany że seks z 13latką jest legalny w stanach :>. to chcesz mi powiedzieć? "i skad mogl wiedziec ze taka suka z niej, ze bedzie go skarzyc" - no tak stary, po prostu dotykasz istoty całej sprawy. wredna z niej suka, gdyby się nie skarżyła, wszystko byłoby ok :). "koles ma fobie na punkcie pedofilii i polanskiego, fuck you " - "mieć fobię na punkcie pedofilii" - WTF WTF WTF *** imo. fajnie byłoby gdyby nikt nikogo nie aresztował. gdyby dalej udawano że sprawa jest choć jej nie ma. ale aresztowali. i ciężko im odmówić prawa do tego. ilość szlamu który się ostatnio przelał przez te wszystkie dyskusje z artystami w tvn24 jest przerażający. teraz myślę, że optymalnym wyjściem będzie ekstradycja do stanów i umorzenie sprawy w sądzie
co się stało, to się nie odstanie. ja też nie odczuwam obrzydzenia; dobrze, że inni odczuwają i mogą zajmować się takimi sprawami także w naszym imieniu. polańskiego bronić nie sposób - nie godzi się wykorzystywać dzieci. że niezdrowy to bym nie powiedział, trafiła mu się laska dużo bardziej doświadczona niż 13-to latka i obstawiam, że nie traktował jej jak dziecka. nie była to "pedofilska radość", nie było to sensem tego stosunku. gdyby tak, to by nie poprzestał na tym. chyba, że nie poprzestał. ;) przypadek tej małej, jej matki, wiadomo, patologia. ale nawet, nie wolno tego wykorzystywać, to jak przypierdalanie słabszym w podstawówce.
jajko (2 października 2009) -
>wedlug was nie mozna byc przeciwnikiem pedofilii i jednoczesnie bronic Polanskiego, akurat tego niejednoznacznego przypadku? czy jak? Ale co w tym przypadku jest niejednoznaczne? Jaki zdrowy psychicznie facet po czterdziestce sypia z trzynastolatką? Poi ją alkoholem? (Jaka matka wysyła na cały dzień swoją 13-letnią córkę na sesję zdjęciową, na której będzie tylko ona i fotograf?)
w ogóle fakt, że dopeiro teraz skumałem, skąd "raperzysta polański"...
Twój Stary (2 października 2009)