INNE - FORUM
Porcys's guide to pop
12 sierpnia 2009co to ma być? i kiedy?
-
co to ma być kurwa Can za Smiths, co wy na tym Porcysie mózgów nie macie czy jak. ;)
Łachecki (15 sierpnia 2009) -
ha, zgadłem top 3, szkoda, ze nie zapostowalem.
Low (15 sierpnia 2009) -
<nie rób tego!>
CH-Cl (15 sierpnia 2009) -
jestem slepy czy nie ma queen?
em c (15 sierpnia 2009) -
Kurde, jak tylko zobaczyłem tego Duchamp'a przy Beefheart'cie od razu wiedziałem, że to dzieło tygrysiej.
bigos (15 sierpnia 2009) -
Tak, chyba mogę dołączyć się do piewców tego feature. Top 10 szybko obskoczone, teraz można zacząć czytać.
(całkiem fajna pierwsza dziesiątka, nie powiem)
V'79 (15 sierpnia 2009) -
3 czesc juz wisi jakby co
hm. tymczasem poczytajcie sobie listę przeklejoną ze strony Scaruffiego do wątku o 2009, pościągajcie i poobczajajcie, są ciekawostki. chociaż widać, że Scaruffi nie ma dziadka z Afryki.
kejwik (15 sierpnia 2009) -
part 1 ukazala sie ok polnocy, part 2 okolo 21, finalowa "50" penie pojawi sie tez tuz przed polnoca. czekanie jak na nowy rok.
gordon (15 sierpnia 2009) -
... <w siedzibie Porcysa trwają burzliwe dyskusje nad kolejnością miejsc w czołówce listy>
ja wiem swoje (15 sierpnia 2009) -
ok, no offence przecież. ja natomiast się dziwię, że jeszcze nie ma domknięcia listy. w jakich porach dawali poprzednie odcinki?
joy of arm (15 sierpnia 2009) -
Jak patrze na niektóre zespoły, ktore znalazły się w drugiej 50, to JD maksymalnie druga 10
Peter Falk (15 sierpnia 2009) -
oj. ale ja nie piję przecież. tylko dziwię się, ze forumowicze tak słabo rozeznani w temacie.
17 (15 sierpnia 2009) -
"ile trzeba mieć wspólnego z porcysem" lol, lekki rasizm tymbardziej, że dla początkujących to zestawienie
army of joy (15 sierpnia 2009) -
co wy z tym JD wszyscy? ja tam nie widze ich nawet w top 10, już bardziej esencjonalnym popowym zespołem są choćby Led Zeppelin
1. the beatles 2. beach boys 3. michael joseph jackson radiohead - okolo 7-8 miejsca ale czy to ma jakiekolwiek wieksze znaczenie? ale i tak (powtarzam sie) feature zacny!
gordon (15 sierpnia 2009) -
ile trzeba mieć wspólnego z porcysem żeby przewidywać beach boys gdziekolwiek poniżej drugiego miejsca? itd. itp.
17 (15 sierpnia 2009) -
,, 3. My Bloody Valentine '' za mały dorobek płytowy, (nie umniejszając w niczym genialności Loveless) –CH-Cl, 15/8/2009 19:08 -------------------------------- czuję że będzie to wyglądało tak : 1. The Beatles 2. Velvet Underground 3. Joy Division 4. Sonic Youth 5. Dawid Bowie/Radiohead
antycypuję pierwszą piątkę (15 sierpnia 2009) -
A będą listy indywidualne? Tak żeby w razie czego na poszczególnych redaktorach sobie poużywać.
>A mnie się taki zespół The Verve przypomniał jeszcze... Jak dla mnie z Elliottem Smithem od razu mógłby na pierwsze wpaść, hehe >można sobie poczytać nieco bardziej odpowiedzialnych krytyków wypowiadających się w ingliszu "Masz ten problem, że czytasz za dużo książek" ;)
Łachecki (15 sierpnia 2009) -
Prawie się zgodzę. 1. The Beatles 2. The Beach Boys 3. My Bloody Valentine . 4. Radiohead
1. beatles 2. beach boys 3. radiohead
yo (15 sierpnia 2009) -
oj co Ty. zaduch "depresyjnych smętów" na karkach Bitli? sytuacja nietutejsza.
sunshine goth (15 sierpnia 2009) -
Dawać końcowe wyniki ! Stawiam dwie dychy że pierwsza trójka to: 1. The Beatles 2. Joy Division 3. Radiohead
hazardzista (15 sierpnia 2009) -
to może pojawi się blondie.
wywłoka (15 sierpnia 2009) -
A mnie się taki zespół The Verve przypomniał jeszcze...
no przecież Elvrum zamiast Milk Hotel jako lider lo-fi indie folku będzie i tyle ;p
dżef (15 sierpnia 2009) -
Zastnawia mnie czy W OGÓLE pojawi się też Neutral Milk Hotel. Jeśli tak - hm, trochę za wysoko, takie mam wrażenie...
xxyy (15 sierpnia 2009) -
Ja będę mniej popularny (z tego co czytam) i powiem, że na mam nadzieję że Black Sabbath i The Smiths (!!!) będą w pierwszej 10. Poza tym zastanawia mnie pozycja tuzów takich jak wspomniany Daft Punk, Joy Division czy New Order, Nirvana, Led Zeppelin, Jackson, Prince (ale założe się, że Prince będzie wyżej) Modest Mouse czy Radiohead (boję się, że będzie na pierwszym, oj boję...). Tak czy inaczej ktoś ważny zostanie pominęty. No ciekawe...
xxyy (15 sierpnia 2009)