INNE - FORUM
Porcys's guide to pop
12 sierpnia 2009co to ma być? i kiedy?
-
o kurwa przeoczyłem drugą dziesiątkę chyba...
antyżyrafa (17 sierpnia 2009) -
na 13
FTR (17 sierpnia 2009) -
Ej, nie skumałem tej anegdtoki odnosnie Jackson 5? kto to Randy i o co kaman?
radek (17 sierpnia 2009) -
esencjonalność shellaca niepodważalna jest, ale lepiej mi powiedzcie gdzie jest kurwa TALKING HEADS?
antyżyrafa (17 sierpnia 2009) -
osz to. Albiniego by dali po prostu.
kodejn (17 sierpnia 2009) -
szelak i bauhaus zamiast nasa i wu? no, bauhausa mogli by dać, ale szelak? :)
rojal (17 sierpnia 2009) -
a pominięcie kyussa, fausta, gybe, roxy music i big star?
kibic stali gorzów, staleczki, jebać falubaz (17 sierpnia 2009) -
wszystko wszystkim, ale pominięcie shellaca i bauhaus to już lekkie targanie bagiety kurwa... (zamiast tego nawału hiphopu, w większości bezwartościowego)
kibic Wisły Kraków, ciągle zażenowany klęską w Tallinie (17 sierpnia 2009) -
W notce o Nicku Drake to nie John a Joe Boyd jak coś.
mm (17 sierpnia 2009) -
jeff fucking buckley i elliott smith?
może (17 sierpnia 2009) -
pitchfork też coś robi na wakacjach http://pitchfork.com/features/staff-lists/7685-the-top-500-tracks-of-the-2000s-500-201/
FTR (17 sierpnia 2009) -
a Afghan Whigs ani razu, nigdzie? dobrze (nie) widzę?
geko (17 sierpnia 2009) -
–17, 16/8/2009 22:24 tak, słuchałeś Mozarta? w ogóle, zajebistość zdjęcia VU. Lepsze niż opis, wiadomo.
janek b (17 sierpnia 2009) -
albo już zapomniałem, co było w trzeciej pięćdziesiątce, albo nie ma mission of burma. a i low też. radiohead za nisko, clash za wysoko, ludzie.
luk (17 sierpnia 2009) -
a prośba o łączną listę wszystkich, żeby się w tym orientować bez konieczności otwierania lub zapamiętywania zawartości stron ze wszystkimi dziesiątkami - jak najbardziej zasadna. mz?
właśnie dobrze wybrali między wagą kunsztu Radiohead a lekkością geniuszu MBV ;P
te my bloody valentine w pierwszej 10 to ewidetnie lobbing Borysa. No i smutne ze Radiohead na 15 dopiero - chyba ich dyskografia wazy wiecej niz jedno loveless
saski (17 sierpnia 2009) -
Czekamy na oficjalne stanowisko redakcji - może ciekawy pomysł dodatkowy artykulik - dlaczego ICH nie ma. Może to fajna prowokacja? (odnośnie Queen, Sigur Ros, MM itd) BTW - Beatlesowski śpiew mi się nie podoba. Marnowali tyle, tyle szans do budowania prog-wymyślań, żeby sobie wesoło pośpiewać. (musiałem gdzieś to powiedzieć) Aaa, i YLT I oczywiście, dlaczego "Influences" a nie "Wpływy". No.
Szop (17 sierpnia 2009) -
jak się cieszę, że takie coś powstało:) wypada podziękować, jakby albo coś takiego
pantera (17 sierpnia 2009) -
jamiroquai, pulp, suede, stone roses, verve, sigur ros, zombies, jane's addiction, modest (looool), pj harvey, MAGNETIC FIELDS(!?), microphones/phil, daft punk, pretenders, yo la tengo, SLOWDIVE(!?!?).
heh (17 sierpnia 2009) -
no ale bez przesady z esencjonalnoscia MM, z pojedyncza wybitna plyta, czerpiacych mocno z BtS i wplywowych raptem dla garsci kapel. Mi brakuje NIN.
reakcjonista (17 sierpnia 2009) -
THE JAM - co-jest-kurwa?
luk (17 sierpnia 2009) -
wiecie, jakichkolwiek braków tu nie wymieniać, czy może jakiejkolwiek innej kolejności jedno jest pewne - jeden z najlepszych przewodników w polskim internecie. ...jeżeli się mylę, pokażcie mi coś lepszego. gratuluje;)
dzieciak (17 sierpnia 2009) -
ee no mz , wiadomo, że słuszne pominięcie stone roses , sigur ros itd. ale mm chyba trudno uznać ze overhype. w ogole żaden ze mnie die hard fan modest mouse tylko jestem dość mocno zdziwiony, thats all.
a. (16 sierpnia 2009) -
szkoda pj harvey, bo chyba jej nie zauwazylem na liscie ale generalnie: Mega Szacuken (choc "Zawsze w takich momentach zastanawiamy się – jak im się to może podobać, skoro nam się podoba" to takie "o zesz...")
rageman (16 sierpnia 2009) -
janek, naprawdę wierzysz, że gdyby nie velvet underground to "dalej uznawalibyśmy schemat zwrotka-refren za jedynie dopuszczalny. " :>
17 (16 sierpnia 2009) -
wtf
a gdzie mogwai? (16 sierpnia 2009) -
Swoją drogą Bob Marley ma idealnie dobrane "dlaczego on" i "dziura w stogu siana".
xxyy (16 sierpnia 2009) -
fakt, sorewicz
terefer (16 sierpnia 2009) -
Miejsce 88
Twój Stary (16 sierpnia 2009)