INNE - FORUM

Porcys's guide to pop

12 sierpnia 2009

co to ma być? i kiedy?

miniJoe
  • to to jest tak po kolei? myslalem ze kolejnosc przypadkowa, jakby...
    JJ (14 sierpnia 2009)
  • super ficzer. (rozumiem, że to w ramach konkurencji z ukazującą się jakoś w tych dniach kolejną częścią rock encyklopedii wiesława weissa?) dobra rzecz! typuję królewską trójkę: 3. Huey Lewis and the News 2. Pat Benatar 1. Howard Jones
    Marnow (14 sierpnia 2009)
  • Nie dali byście rady bez list, rankingów i domorosłych pretensjonalnych wynurzeń? Wszystko rozbija się właśnie o to –jan, 14/8/2009 13:43 koleś, wcale nie czytaj recenzji i będzie git. a jak masz problem, że ktoś to robi to masz problem.
    bulwa (14 sierpnia 2009)
  • no ja tam przyznaje się bez bicia, że nie dałabym rady. i wcale nie jest mi wstyd :)
    jbuła (14 sierpnia 2009)
  • Nie dali byście rady bez list, rankingów i domorosłych pretensjonalnych wynurzeń? Wszystko rozbija się właśnie o to > będzie świetnym źródłem rekomendacji bo właśnie NIE będzie. Ale easy, jest nadzieja, bo z porcysa się wyrasta, najpóźniej koło 25 roku. A kto nie wyrośnie ten gapa
    jan (14 sierpnia 2009)
  • > ...po co wam... > > –jan, 14/8/2009 12:20 Bo chcą i mogą? Bo się starają i przygotowali konkretny materiał, który wielu z nas z zaciekawieniem przeczyta? Bo nie znamy wszystkiego i taki materiał będzie świetnym źródłem rekomendacji? "ja pieeeeerdole... " to jest tak oczywiste, że sam nie wiem dlaczego w ogóle tobie odpisuję.
    I (14 sierpnia 2009)
  • ależ filip jestem, serio. wiadomo co bedzie. bedzie 150 najwazniejsyzch kapel swiata. po co wam te listy i rankingi? jedni beda sie jarac, ze napisali, inni, ze zgadli, a potem bedzie dyskusja, czego nie ma a powinno byc i co jest, a byc nei powinno. wielkie wow. i pisze sie "naprawde" zeby cie filipie zacytowac... ja pieeeeerdole...
    jan (14 sierpnia 2009)
  • aaaaaleeee jan ciebie nie ma.... O co ci chodzi? jaka ekscytacja, po prostu ludzie zgaduja co bedzie. na prawde myslisz, ze jak ktos napisal, ze cure jest na 102 a to moj ulubiony zespol to teraz bede te 101 przed nimi lubil bardziej i podziekuje porcys za otworzenie mi oczu? no ja pieeeeerdole
    sw_filip_z_antioch (14 sierpnia 2009)
  • ale czym tu się ekscytować? naprawdę takie to ma dla was znaczenie, na jakim miejscu wg gustu chłopca piszącego artykuły do porcys będzie wasz ulubiony wykonawca muzyczny? 30 ton lista, lista... nudzi wam się w te wakacje, nie?
    jan (14 sierpnia 2009)
  • hehehe ale se zjebali wakacje...
    darw (14 sierpnia 2009)
  • na ariela, czy olivia tremor control w pierwszej setce to bym bardzo nie liczył biorąc pod uwagę miejsce animal collective. ciekawi mnie czy czymś zaskoczą, tak jak kiedyś, w rankingu pół-dekady umieszczając spirit na czwartym, czy pójdą po linii jakoś tam oczywistych przewidywań.
    miniJoe (14 sierpnia 2009)
  • ... albo może TNT, hm, sam już nie wiem.
    bigos (14 sierpnia 2009)
  • Nie może też zabraknąć Prince'a, Franka Zappy, Ariela, Kraftwerk, Talking Heads (plus Eno/Byrne), Bowiego, Black Sabbath, Gong, Zombies, Olivia Tremor Control... ale w sumie to można tak w nieskończoność. W każdym razie przypomina o paru zaległościach. Tak na marginesie, jeśli chodzi o Tortoise to ja zawsze uważałem, że self titled to ich szczytowe osiągnięcie.
    bigos (14 sierpnia 2009)
  • thrash, a nie trash. chyba, że to umyślnie.
    e (14 sierpnia 2009)
  • od kiedy jay-z był/jest w original flavour? heloł!
    cookie monster (14 sierpnia 2009)
  • mile zaskoczenie, ze usa. "american metaphysical circus" tez mocno potrafi dawac rade.
    Low (14 sierpnia 2009)
  • na 3 może być jeszcze Pink Floyd zapomnialem dopisac
    FTR (14 sierpnia 2009)
  • Wg mnie będzie tak: 1.Beach Boys 2.The Beatles 3.może Rolling Stones ------------------- Radiohead może w pierwszej dziesiątce, MBV też, wysoko na pewno Pavement,Flaming Lips,Led Zeppelin,Sonic Youth,David Bowie,Madonna i może Blur i jeszcze wielu o kilka zespołów lub artystów o których nie chce mi się pisać poczekamy, zobaczymy
    FTR (14 sierpnia 2009)
  • sorry panowie, ale eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    17 (14 sierpnia 2009)
  • na pierwszym bedzie pink floyd
    sm (14 sierpnia 2009)
  • Jesli the beatles czy te cipki z radiohead to znaczy, ze ranking do dupy i jestescie brzydcy!
    gallagher_n (14 sierpnia 2009)
  • chyba jednak the beatles na pierwszym.
    gordon (14 sierpnia 2009)
  • Ide o stowke, ze na pierwszym bedzie Radiohead
    amnesiac_13 (14 sierpnia 2009)
  • no to ladny feature nam panstwo redaktorstwo wysmazylo. nie ma to tamto. esencjonalnie.
    gordon (14 sierpnia 2009)
  • o kurwix. usypiają, usypiają, a tu masz. tyle w sprawie pierwszego wrażenia i rozmachu przedsięwzięcia.
    yeahnot (14 sierpnia 2009)
  • a co to znaczy porcys?
    jan (13 sierpnia 2009)
  • jak sie czyta porcys's?
    szczur (13 sierpnia 2009)
  • a nie łatwiej "przewodnik porcysa po muzyce pop"? tak retorycznie zapytam
    jan (13 sierpnia 2009)
  • Low! :*** –nph, 13/8/2009 12:12 spadaj, jest mój –em c, 13/8/2009 12:27 aww, you guys
    Low (13 sierpnia 2009)
  • http://www.amazon.co.uk/Nass-Illmatic-33-1-3/dp/0826429076
    p (13 sierpnia 2009)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)