INNE - FORUM
czy można sprzedać wygraną?
3 sierpnia 2009Mam pytanie czy mogę sprzedać przedmiot który wygrałem, chodzi mi oto czy to jest legalne? chciałbym sprzedać bilet który wygrałem w radiu gdyż nie mogę pojechać osobiście na koncert.
-
na bilecie jest wypisane nazwisko szczęśliwego zwycięzcy?
dzieciak (4 sierpnia 2009) -
..a wygrales zaklad o 3 gramy haszu. taki zart. po mojemu to wygrana rzecz staje sie twoja wlasnoscia tak tak samo jak kupiona, wiec mozesz ja sprzedac, chyba ze w regulaminie konkursu bylo wprost napisane ze biorac udzial zobowiazujesz sie do nie sprzedawania nagrody w razie wygranej.
em c (3 sierpnia 2009) -
wiesz,ja bym sprzedał od razu , ale gość który chce kupić musi być pewien na 100% że to jest legalne, i stąd moje pytanie pozdro
cortar (3 sierpnia 2009) -
urzekło mnie twoje pytanie cortar. ale nie rób sobie żartów, po prostu sprzedaj
17 (3 sierpnia 2009) -
jeżeli chcesz to zrobić legalnie to prawdopodobnie będziesz musiał zapłacić od tego podatek gdyż fiskus potraktuje sprzedasz tego biletu jako dochód, a od dochodu płaci się podatek. przynajmniej tak było z tym bezrobotnym facetem, który sprzedał aparat fotograficzny na allegro, czy gdzieś tam, żeby sfinansować rozpoczęcie jakiejś małej działalności gospodarczej. został udupiony podatkiem.
paj (3 sierpnia 2009)