INNE - FORUM
Obowiązkowe praktyki - co robicie?
15 lipca 2009Mi się nieco nudzi, bo zacząłem w tym tygodniu praktyki w dużej firmie projektowej, wdrażam się właśnie do pracy biurowej. jako ze w przemyśle zaczął być właśnie odczuwalny kryzys, mamy mały przestój - projektów niewiele, natomiast dużo czasu, który można spożytkować na rzeczy zupełnie z pracą nie związane. A praca w biurze, w czasie kiedy nie ma zleceń, jest piekielnie nudna, dobrze że jest internet...
w każdym razie - macie praktyki? co robicie? jaki jest wasz stosunek? odbębnić i zapomnieć? czegoś się nauczyć?
z opowiadań kojarzę, że najgorzej to mają ludzie na pedagogice, którzy muszą mieć praktyki z żywymi uczniami, hehe.
jak to jest?
-
heh, nie zamierzam odbębnić, kierownik dał mi czas na aklimatyzację i nauczenie się microstation, jako ze wczeniej korzystałem wyłącznie z autocada. biorę udział w briefingach jakiś prezentacjach, szkoleniach i tak dalej. tylko nic konkretnego nie robię, choć mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu coś mi każą robić. jutro idę po bułki:P
dzieciak (15 lipca 2009) -
bierzesz gwaliciela i morderce do swojego domu na tydzien. jak nic nikomu nie zrobi praktyki masz zaliczone. hehe
zyga (15 lipca 2009) -
a resocjalizacja? praktyki więzienne czy jak...
marny (15 lipca 2009) -
ja mialem praktyki na pedagogice
wiec rzucilem w pizdu (15 lipca 2009) -
jak wyżej, szarady, gry - pomyśl sobie że ty masz praktyki, a niektórzy - jak np ja musze się mierzyć z nudą w pracy na codzień ;) no więc mam już zestaw kilku stron które odwiedzam dziennie po milion razy (nic sie na nich nie zmienia), z początku czytałem ebooki, po jakimś czasie mi sie odechciało. teraz przeplatam robotę z pisaniem na gg ze znajomymi i łażeniem po joemonster, i forch tematycznych - u mnie kryzys tez zawitał. czasem nawet marzę aby zrobił się kocioł. ale na szczęscie za 2 godziny zaczynam urlop. co do samego stosunku do praktyk to zalezy tez od stosunku pracodawcy - bo jeśli robisz tam jako przynieś/podaj/pozamiataj to i tak nie masz szans się czegoś nauczyć. jeśli jest możliwość to zawsze fajnie jest zadziobać do odpowienich osób - może w przyszłości sie przyda
Agent Tnega (15 lipca 2009) -
jak masz dostęp do netu możesz też wbić na jakieś branżowe forum i dowiedzieć się czegoś więcej o pracy, branży, problemach, pomysłach, określonych stanowiskach, czy zawodach, z których przedstawicielami będziesz musiał wspópracować. jakieś goldenline, czy inne, bardziej wyspecjalizowane.
jajko (15 lipca 2009) -
łamigłówki kolego! http://porcys.com/Forum.aspx?id=4915
proste (15 lipca 2009)