INNE - FORUM

Jak łatwo zrobić indie!

25 czerwca 2009

Witam, tak słucham tych różnych polskich zespołów i tak sobie myślę: też bym tak potrafił!
Od pomysłu do realizacji droga krótka, pożyczyłem gitarę akustyczną, analogowy stary wieloślad, zapętliłem bębny w odtwarzaczu CD i co? i gotowe!
Całość wraz z nagraniem, skomponowaniem, mixem nie zajęła mi więcej niż 40 minut, dodaję, że kawałek powstał ad hoc, a ja nie umiem grać na gitarze.
Pod podanym linkiem można zassać mój "kawałek" za free i na licencji cc:-)
Teraz już nie wiem, czy ja jestem geniuszem , czy te indie takie słabe i łatwe, oczekuję Waszych opinii
To nie jest żadna prowokacja, jestem instrumentalnym abnegatem i nie gram w żadnym zespole ani solo w domu:-)
oto link:
http://rapidshare.com/files/248558468/indietest.mp3.html

mash
  • nagrywaj, stary. wtedy jeszcze niewydana płyta popo nie będzie najgorszą tego roku;p
    lukasz (30 czerwca 2009)
  • no to jest głos rozsądku, podoba mi się
    mash (29 czerwca 2009)
  • nagrywaj!
    kb (29 czerwca 2009)
  • to jak misie drogie? nagrywać tę epke? krytykę przyjmuje tylko merytoryczną, odnośniki, linki wsadźcie sobie w dupe
    mash (29 czerwca 2009)
  • spoko marsh, polecam stronkę - pozdrawiam. http://szukaj.sluzbazdrowia.pl/Psychiatria-dzieci-i-mlodziezy/D66,20,1.html
    w,sztu (26 czerwca 2009)
  • generalnie do czegoś takiego nie trzeba posiadać żadnego instrumentu. można ściągnąć kilka free sampli z netu i za pomocą darmowego music makera zmontować znacznie bardziej rozbudowaną "kompozycję". sam miałem kilka takich, ale niestety w przypływie krytycyzmu wywaliłem z dysku. Twój produkt niestety nie zniósł próby czasu - po drugim przesłuchaniu wyladował w koszu. więc chyba nie jest tak łatwo zrobić "dobre indie". ale życzę powodzenia, zatrudnij muzyków, może w wersji live będzie lepiej :]
    król rybak (26 czerwca 2009)
  • jakie "indie"? mash, wszystko ok? Autoimmunologiczna demielinizacja włókien zakrętu skroniowego przedniego poprzecznego, czy tylko poważne nadużycie semantyczne?
    marsh (26 czerwca 2009)
  • kurwa, toz to niepublikowane leaki z nowej epki tortoise
    ej (26 czerwca 2009)
  • nowe muzyczne objawienie. Doznałem.
    kb (25 czerwca 2009)
  • rewelka. zaraz sam usiade przed pianinem, zagram jakas wymyslona na poczekaniu melodie i powiem ze latwo grac powazke. ale czy jest tak? nie jest kurwa.
    napierdalać (25 czerwca 2009)
  • profilu brak, ale obciach i niedopatrzenie!
    mash (25 czerwca 2009)
  • no nie mów, że jeszcze nie masz swojego profilu na Majspejsie!
    /\ (25 czerwca 2009)
  • Jak ściągniesz układ choreograficzny od Out Of Tune, to kto wie?
    nawiedzona (25 czerwca 2009)
  • dopadlby Cie syndrom drugiej plyty nie ma hookow
    moh (25 czerwca 2009)
  • jakiś słaby bisajd the kooks
    wisdom (25 czerwca 2009)
  • najpierw wypuszczę do sieci dwie Ep-ki, a potem wydam płytę w Ampersand jak się uda
    mash (25 czerwca 2009)
  • przesłuchałem i twierdzę, że się nadajesz na idola nastolatek(pod warunkiem, że wyglądasz jakoś niestrasznie)cztery akordy w zupełności wystarczą dzisiaj.może teraz nagrasz całą płytę, co?
    paj (25 czerwca 2009)
  • > nie pierwszy raz miałeś gitarę w ręce. tu masz rację, bo jak byłem u kumpli to czasem je oglądałem i "macałem" nie zagram "Knocking On Heavens Door", a jak kojarzę to tylko 4 proste akordy
    mash (25 czerwca 2009)
  • niektórzy mówią, że nikt nie nauczył się grać na gitarze, bo nauka trwa całe życie. nie pierwszy raz miałeś gitarę w ręce.
    kogut (25 czerwca 2009)
  • Oto i nówka uploadzik http://rapidshare.com/files/248575023/indietest.mp3.html http://odsiebie.com/pokaz/3775979---cabb.html
    mash (25 czerwca 2009)
  • Niski nakład, rozeszło się jak świeże bułeczki. Pewnie będzie na Allegro wkrótce za 2 bańki.
  • This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector's Account, and can therefore only be downloaded 10 times. This limit is reached. To download this file, the uploader either needs to transfer this file into his/her Collector's Account, or upload the file again. The file can later be moved to a Collector's Account. The uploader just needs to click the delete link of the file to get further information.
  • dzwonił twój lekarz, twoje indie ma raka.
    Low (25 czerwca 2009)
BIEŻĄCE
Ekstrakt #5 (10 płyt 2020-2024)
Ekstrakt #4 (2024)